fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Patronat d’Esports de Castelló ofereix als seus usuaris pautes d’alimentació saludable en la pràctica esportiva

El Patronat d’Esports de Castelló ofereix als seus usuaris pautes d’alimentació saludable en la pràctica esportiva

Els aficionats podran acudir de manera gratuïta a un dietista o nutricionista que els oferirà consells per a una alimentació adequada.

El Patronat d’Esports de Castelló està promovent entre els usuaris de les instal·lacions esportives municipals la campanya ‘Alimentació saludable en la pràctica esportiva’, mitjançant la qual ofereix als aficionats a l’esport unes pautes d’alimentació i consells dietètics de manera totalment gratuïta.

Esta iniciativa naix de l’acord entre el Patronat d’Esports de l’Ajuntament de Castelló i el Col·legi Oficial de Dietistes i Nutricionistes de la Comunitat Valenciana (CODiNuCoVa) mitjançant el qual s’ofereix un servei de valoració i assessorament dietètic i sobre hàbits d’alimentació adequats.

D’esta manera, tots els usuaris de les instal·lacions esportives municipals poden arreplegar un tiquet que podran canviar per una visita de valoració i pautes alimentàries per a seguir una alimentació saludable combinada amb la pràctica esportiva. En cas que l’usuari estiguera interessat en altres serveis no inclosos en el programa, se l’informarà sobre les tarifes concretes. El tiquet es pot arreplegar en el Gaetà Huguet, la piscina Olímpica, Castalia, Emilio Fabregat o en les oficines de Patronat Municipal d’Esports.

Una vegada arreplegat el tiquet, l’usuari podrà acudir a qualsevol dels dietistes i/o nutricionistes adherits al conveni per a realitzar eixa primera consulta amb el professional escollit.

A més, una comissió de seguiment establirà un sistema d’avaluació per a mesurar la satisfacció de l’usuari respecte als serveis de dietètica i nutrició que reba, així com per a determinar el grau de satisfacció amb el professional que haja escollit. També establirà la forma d’arreplegar els suggeriments i possibles queixes.

Enric Porcar, regidor d’Esports, assenyala que l’acord “pretén donar més visibilitat i fomentar el treball del dietista-nutricionista en la promoció de la salut”, atés que la pràctica de l’esport s’ha popularitzat en els últims anys en tots els segments d’edat de la població. Amb esta nova realitat, tant el Patronat com el CODiNuCoVa creuen que “és essencial una correcta nutrició en l’esport” i que “ambdues activitats han d’estar dirigides per professionals en cada matèria”, destaca Porcar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.