fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Pla de Retorn del Talent facilita el retorn a Castell贸 d’una dissenyadora i tres enginyers

El Pla de Retorn del Talent facilita el retorn a Castell贸 d’una dissenyadora i tres enginyers

L’alcaldessa Amparo Marco destaca la inversi贸 de 100.000 euros en la primera l铆nia de subvencions per a recuperar el talent.

L’Ajuntament de Castell贸 ha subvencionat el retorn a la ciutat d’una dissenyadora gr脿fica, un enginyer agr铆cola, un electr貌nic i un altre industrial gr脿cies al Pla de Retorn del Talent, impulsat des d’alcaldia amb una inversi贸 de 100.000 euros en ajudes a empreses locals que han contractat a professionals castellonencs que es trobaven a l’estranger treballant. L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha destacat aquesta iniciativa per la seua contribuci贸 al fet que “a quatre castellonencs puguen tornar al seu lloc d’origen per a continuar formant-se professionalment i aportar el seu talent i experi猫ncia internacional als negocis locals”. En aquest sentit, les empreses que han obtingut la subvenci贸 es dediquen a 脿mbits com el disseny digital i comunicaci贸, l’agricultura sostenible, els dispositius electr貌nics i la Big Data i intel路lig猫ncia industrial. Dos dels professionals estaven treballant a Londres, un altre a Romania i una altra de les seleccionades en Biberach (Alemanya). L’alcaldessa ha mostrat la seua satisfacci贸 per la possibilitat “de contribuir des de l’Ajuntament de Castell贸 al retorn del talent i per ajudar al fet que complisquen les seues expectatives de poder tornar a la seua ciutat”. Segons ha explicat la primera edil, “ens han traslladat que estaven tots desitjant tornar a Castell贸 amb les seues fam铆lies, parelles i fins i tot fills i filles, aix铆 que l’esfor莽 econ貌mic i administratiu del consistori ha valgut la pena perqu猫 aquests professionals comencen el seu nou treball a Castell贸 a partir de 2019”.

L’objectiu d’aquesta l铆nia de subvencions 茅s facilitar la recuperaci贸 del talent i afavorir aix铆 el retorn i la inserci贸 laboral de joves castellonencs que viuen a l’estranger o fora de la Comunitat Valenciana, incorporant professionals qualificats en iniciatives lligades al coneixement i la innovaci贸. Amb aqueix prop貌sit, el consistori ha concedit en aquesta primera convocat貌ria 100.000 euros, amb una dotaci贸 m脿xima per projecte de 25.000 euros.

La regidora d’Impuls Econ貌mic, Patricia Puerta, tamb茅 ha destacat que es tracta de la primera l铆nia de subvencions impulsada per l’Ajuntament per a la recuperaci贸 del talent, una iniciativa que s’emmarca dins del Pla Estrat猫gic d’Ocupaci贸 de Castell贸 2016-2019. D’altra banda, l’ajuntament ha realitzat una altra iniciativa per a evitar la ‘fugida de cervells’ i retenir el talent investigador a Castell贸. Aix铆, juntament amb la Universitat Jaume I i a trav茅s de la C脿tedra Ciutat de Castell贸, han atorgat les beques Talent a nou alumnes i alumnes de m脿ster i grau de l’UJI. Cada estudiant rebr脿 2.777 euros per a finan莽ar la seua formaci贸 en investigaci贸 en aquesta universitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.