fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Ple de Benicarl贸 aprova regular l’煤s agr铆cola de fangs procedents de la depuraci贸 d’aig眉es residuals

El Ple de Benicarl贸 aprova regular l’煤s agr铆cola de fangs procedents de la depuraci贸 d’aig眉es residuals

L’aprovaci贸 definitiva de l’Ordenan莽a tamb茅 inclou la regulaci贸 de les explotacions ap铆coles, que, d’acord amb la normativa auton貌mica, han de comptar amb l’autoritzaci贸 pertinent.

El Ple ordinari del mes de maig ha aprovat definitivament la modificaci贸 de l’Ordenan莽a municipal del Medi Rural que inclou dos punts importants: d’una banda, la regulaci贸 de la utilitzaci贸 de purins i fangs procedents de la depuraci贸 d’aig眉es residuals en explotacions agr脿ries i, de l’altra, la regularitzaci贸 de l’apicultura. L’aprovaci贸 definitiva incorpora set al路legacions que es van presentar despr茅s de l’aprovaci贸 inicial que es va fer al Ple ordinari del mes de novembre.

Respecte a la utilitzaci贸 de fangs, la modificaci贸 de l’ordenan莽a t茅 com a objectiu respondre a la necessitat d’utilitzaci贸 d’aquest tipus de fertilitzants considerats adequats per a les pr脿ctiques agr铆coles i al mateix temps evitar els efectes nocius sobre el s貌l, l’aigua, la coberta vegetal i la salut humana que podria ocasionar la seua utilitzaci贸 en dosis superiors a les permeses.

L’alcaldessa de Benicarl贸, Xaro Miralles, ha remarcat que 芦els fangs de les depuradores nom茅s s’han de fer servir en les condicions que estan regulades perqu猫 poden afectar els aq眉铆fers i les plantacions, i amb aquesta ordenan莽a responem a la demanda general de la ciutadania, protegim les terres del nostre poble i l’inter猫s general禄.

Aix铆, tal i com ha explicat la regidora d’Agricultura al Ple, Inma D铆az, 芦l’ordenan莽a s’havia d’actualitzar per tal d’adaptar-se a les exig猫ncies de la legislaci贸 auton貌mica i perqu猫 tenim l’obligaci贸 de protegir el camp benicarlando, i ara amb la col路laboraci贸 de la policia regularem la seua aplicaci贸 per a evitar un 煤s indiscriminat que puga causar no nom茅s mol猫sties al ve茂nat sin贸 que tamb茅 puga afectar a la salut del camp benicarlando禄.

Sobre l’apicultura, la legislaci贸 auton貌mica vigent obliga a les explotacions ap铆coles a estar inscrites en un registre espec铆fic de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentaci贸 i a estar en possessi贸 de l’autoritzaci贸 pertinent, tant si les persones titulars tenen els ruscos en terrenys particulars de la seua propietat com si els terrenys pertanyen a terceres persones.

La nova ordenan莽a incorpora aquesta normativa i obliga, a m茅s, les persones titulars a la correcta identificaci贸 dels seus abellars, en un lloc visible i de forma llegible, i a demanar perm铆s per a despla莽ar eixams o ruscos.

En el cas d’assentaments ap铆coles en muntanyes de titularitat p煤blica, l’adjudicaci贸 dels aprofitaments s’ha de realitzar de forma directa entre les persones sol路licitants que formulen la corresponent sol路licitud davant l’Ajuntament de Benicarl贸. En aquest cas, el nombre m脿xim de ruscos per assentament en muntanya d’utilitat p煤blica s’estableix en 240 ruscos.

Sobre les dist脿ncies m铆nimes dels ruscos, tamb茅 s’incorpora el contingut de la normativa auton貌mica, que estableix la prohibici贸 de situar assentaments ap铆coles a menys de 400 metres de centres urbans, a menys de 100 metres d’habitatges rurals o a menys de 200 metres de carreteres nacionals i menys de 25 metres de camins ve茂nals i pistes forestals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.