fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El ple de demà a Sagunt aprovarà inicialment la nova ordenança per a la instal·lació de plaques solars i la sotmetrà a exposició pública

El ple de demà a Sagunt aprovarà inicialment la nova ordenança per a la instal·lació de plaques solars i la sotmetrà a exposició pública

La comissió informativa d’Urbanisme de l’Ajuntament de Sagunt ha dictaminat favorablement esta iniciativa que la regidoria d’Urbanisme porta al ple.

La Comissió Informativa d’Urbanisme ha dictaminat favorablement la proposta d’aprovació inicial d’una nova ordenança per a la instal·lació de plaques solars després d’haver modificat l’anterior, així com obrir el termini d’exposició pública. Segons ha informat el regidor d’Urbanisme, Quico Fernández, demà, 28 de maig, la delegació d’Urbanisme portarà al ple municipal la proposta perquè siga aprovada.

El delegat d’Urbanisme, Quico Fernández, ha recordat que «l’Ajuntament de Sagunt, ara més que mai, aposta per la sostenibilitat i, evidentment, per l’energia verda». A més, ha manifestat que amb esta proposta s’ha decidit facilitar la instal·lació de plaques solars als ciutadans i a les empreses que desitgen incorporar-les en els seus immobles.

En eixe mateix sentit, el delegat ha manifestat que l’anterior normativa que regulava les instal·lacions d’estes plaques en el municipi, malgrat ser criticada, tenia tots els requisits formals, no obstant això, hui ha considerat que «s’ha de donar una major flexibilitat sempre que es garantisca la seguretat de l’edifici i d’alguns aspectes, com els d’imatge que concernixen, de manera particular, en el cas de Ciutat Vella».

D’altra banda, Fernández ha aclarit que estes instal·lacions se seguiran pel procediment de tramitació de declaració responsable i ha afegit que esperen que siguen més els ciutadans i les empreses que trien esta manera de producció d’energia, perquè segons ha comentat «esta sempre serà favorable per a tota la ciutat i per a l’entorn».

Finalment, el delegat ha especificat que ara s’obri un període d’informació pública, a més ha recordat que en el període d’obertura anterior no va haver-hi cap al·legació, per això ha declarat: «Esperem que amb les aportacions dels ciutadans i de les associacions puguem millorar una ordenança que té este objectiu i que, efectivament és tan desitjable per a tots».

Leave a Reply

Your email address will not be published.