fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El ple de la Diputaci贸 aprovar脿 dem脿 l’aportaci贸 de 1,7 milions al Fons contra la Despoblaci贸 per a beneficiar a 84 xicotetes poblacions de la prov铆ncia

El ple de la Diputaci贸 aprovar脿 dem脿 l’aportaci贸 de 1,7 milions al Fons contra la Despoblaci贸 per a beneficiar a 84 xicotetes poblacions de la prov铆ncia

El president Jos茅 Mart铆 recorda que aquests pobles es repartiran en realitat m茅s de 3,4 milions d’euros perqu猫 la instituci贸 provincial transfereix la mateixa quantitat que la Generalitat Valenciana.

El ple de la Diputaci贸 de Castell贸 aprovar脿 dem脿 dimarts la proposta de l’equip de govern que conformen PSPV-PSOE i Comprom铆s d’aportar 1.708.125 euros al Fons de Cooperaci贸 Municipal per a la lluita contra el Despoblament dels municipis de la Comunitat Valenciana. Segons explica el president, Jos茅 Mart铆, 芦茅s una decisi贸 molt important que beneficiar脿 a 84 xicotets pobles de la prov铆ncia en risc de despoblaci贸, que en realitat es repartiran per aquesta via en el present exercici m茅s de 3,4 milions d’euros perqu猫 la quantitat que transfereix la Diputaci贸 茅s exactament la mateixa que la que aporta la Generalitat Valenciana禄. D’aquesta manera, els municipis beneficiaris rebran un 13% de recursos m茅s que en 2021, exercici en el qual l’aportaci贸 de les dues administracions va sumar 3 milions d’euros.

Seran perceptors els ajuntaments dels pobles de menys de 300 habitants i aquells altres que tenint una poblaci贸 superior complisquen els requisits establits per la Generalitat Valenciana per a obtindre la consideraci贸 de municipi en risc de despoblaci贸. Encara que la quantitat assignada varia segons diferents criteris objectius, les localitats que formen part d’aquest fons s’asseguren una assignaci贸 d’almenys 12.000 euros (sumant l’aportaci贸 de les dues institucions), enfront de la quantitat m铆nima de l’exercici anterior que era de 10.000 euros.

Es dona la circumst脿ncia que aquest ser脿 el segon any en qu猫 els ajuntaments de la prov铆ncia rebran fons per aquest concepte procedents de les arques de la Diputaci贸 de Castell贸 perqu猫 cal recordar que aquesta instituci贸 es va adherir per primera en 2021 al Fons de Cooperaci贸 Municipal per a la lluita contra el Despoblament.

Mart铆 recorda que 芦estem davant un fons no finalista que aprofundeix en la idea de l’autonomia i la majoria d’edat dels ajuntaments per a la presa de les seues pr貌pies decisions禄. Per tant, 芦podran dedicar aquests recursos a all貌 que consideren convenient禄.

Jos茅 Mart铆 ha destacat que 芦treballem en sintonia total amb la Generalitat Valenciana per a continuar dotant als pobles de recursos que facen possible l’increment de serveis en els xicotets municipis de la prov铆ncia, que com sempre dic, pot ser que estiguen despoblats, per貌 no oblidats, perqu猫 estan cuidats per les administracions禄.

Leave a Reply

Your email address will not be published.