fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El ple de la Diputaci贸 de Castell贸 aprovar脿 una moci贸 que demana l’eliminaci贸 de la bretxa laboral entre homes i dones

El ple de la Diputaci贸 de Castell贸 aprovar脿 una moci贸 que demana l’eliminaci贸 de la bretxa laboral entre homes i dones

El 22 de febrer se celebra el Dia Internacional per la Igualtat Salarial.

L’equip de govern de la Diputaci贸 de Castell贸, conformat per PSPV-PSOE i Comprom铆s, ha registrat una proposta de declaraci贸 institucional per a debatre en el ple amb motiu del Dia Internacional per la Igualtat Salarial, que se celebra anualment el 22 de febrer. 脡s una jornada reivindicativa en la qual es denuncia el problema de la bretxa salarial entre homes i dones en l’ocupaci贸.

El text presentat pels portaveus de tots dos grups pol铆tics recull que, 芦en una societat cada vegada m茅s desigualit脿ria en el que a economia es refereix, 茅s m茅s important que mai que des de les institucions p煤bliques es fomente aquesta igualtat entre homes i dones a l’hora de dur a terme les tasques encomanades en el treball禄.

La proposta dels partits progressistes de la Diputaci贸 pret茅n visibilitzar aquest problema, que hui dia afecta tant als salaris en l’ocupaci贸 com en les pensions, en arrossegar la problem脿tica des de fa anys. La proposta de l’equip de govern assenyala que les pol铆tiques que s’estan duent a terme ara mateix des del Ministeri de Treball i el de Seguretat Social pretenen reduir aquesta bretxa en les pensions des del 30% actual fins al 5% en un futur a mitj脿 termini.

Finalment, la proposta d’acords del text que ha presentat l’equip de govern advoca per la necessitat de ratificar el comprom铆s ferm de la Diputaci贸 amb la lluita contra la bretxa salarial, el suport a les mesures que pretenguen corregir la situaci贸 que actualment les dones pateixen en el que a salari es refereix, el suport a mesures d’equiparaci贸 amb els homes com les baixes per paternitat i a combatre dial猫cticament els plantejaments negacionistes de la viol猫ncia contra la dona.

Per a concloure, la proposta rebutja totes les formes de viol猫ncia contra les dones, inclosos l’econ貌mica, que pogueren incidir en una feminitzaci贸 de la pobresa o la falta d’independ猫ncia econ貌mica. El text incideix especialment en les situacions que es produeixen en dones v铆ctimes de viol猫ncia de g猫nere, en situaci贸 de m脿xima vulnerabilitat o en situaci贸 de desavantatge social.

Leave a Reply

Your email address will not be published.