fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El ple de la Vall d’Uix贸 accepta les compet猫ncies per realitzar dues obres necess脿ries en els CEIP Centelles i Eleuterio P茅rez

El ple de la Vall d’Uix贸 accepta les compet猫ncies per realitzar dues obres necess脿ries en els CEIP Centelles i Eleuterio P茅rez

Les primeres obres aprovades dins del Pla Edificant suposen una inversi贸 de gaireb茅 1.600.000 euros.

L’Ajuntament de la Vall d’Uix贸 ha celebrat este mat铆 un ple extraordinari per aprovar per unanimitat l’acceptaci贸 de les compet猫ncies de la Conselleria d’Educaci贸 per realitzar dues obres necess脿ries en els CEIP Centelles i Eleuterio P茅rez, dins del Pla Edificant i amb una inversi贸 per part de la Generalitat de gaireb茅 1.600.000 euros.

En el CEIP Centelles es construir脿 el nou edifici d’infantil, amb una extensi贸 de 677 metres quadrats i un pressupost d’1.150.000 euros. L’alcaldessa, Tania Ba帽os, ha recordat que esta obra “茅s una reivindicaci贸 de la comunitat educativa des de fa molts anys”. A m茅s tamb茅 s’escometr脿 la rehabilitaci贸 integral dels banys de l’edifici de prim脿ria (162.800 euros).

En el CEIP Eleuterio P茅rez s’han aprovat inversions per 264.000 euros, que inclouen la remodelaci贸 integral dels banys de l’edifici d’infantil i prim脿ria i la substituci贸 del clos perimetral exterior de les avingudes Corts Valencianes i Agricultor (207 metres que es troben en mal estat) fins a arribar a una altura total de dos metres.

Cal destacar que les obres en els banys de tots dos col路legis “els reformaran per complet”, ja que afectaran els acabats i revestiments, fusteria, sanitaris, vidre i es renovaran les instal路lacions de lampisteria i electricitat. I per adaptar-se a la normativa actual es construir脿 un servei adaptat a les persones amb mobilitat redu茂da.

L’alcaldessa ha explicat que la Conselleria d’Educaci贸 “confia als ajuntaments perqu猫 fem els tr脿mits burocr脿tics i el projecte t猫cnic” per “agilitar la construcci贸 de centres educatius nous i la millora dels ja existents”. Aix铆, l’Ajuntament de la Vall d’Uix贸 “posa a la seua disposici贸” els t猫cnics municipals i la seua capacitat de dur a terme el proc茅s administratiu “i el Consell paga les obres”.

Una vegada aprovada la delegaci贸 de compet猫ncies, el consistori ha enviat al Consell el projecte valorat “i estem a l’espera que ho accepten per continuar amb els tr脿mits per licitar i adjudicar els treballs”. Per a Ba帽os, el Pla Edificant “demostra l’aposta dels governs del canvi per l’educaci贸 p煤blica” i per “dignificar les infraestructures educatives”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.