fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Ple debatrà la modificació de tres ordenances fiscals referents al mercat, els aparthotels i les terrasses de Benicarló

El Ple debatrà la modificació de tres ordenances fiscals referents al mercat, els aparthotels i les terrasses de Benicarló

La modificació de l’ordenança T-9 proposa que siga l’Ajuntament qui assumisca les despeses comunes que actualment assumeixen les parades del Mercat.També es modificarà l’ordenança T-19, per tal de rebaixar en un 50% la taxa per ocupació de les terrasses, i la taxa de recollida d’escombraries en el cas dels aparthotels.

L’Ajuntament de Benicarló sotmetrà a aprovació del Ple ordinari del mes d’octubre la proposta de modificació de tres ordenances fiscals. Així ho ha anunciat el regidor d’Economia i Hisenda, Carlos Flos, que ha subratllat «la voluntat del consistori per ajustar i revisar totes les ordenances per tal de facilitar al màxim i promoure l’activitat econòmica a Benicarló».

En primer lloc, es proposarà actualitzar l’ordenança T-7, reguladora de la taxa per la prestació del servei de recollida d’escombraries, en l’apartat dedicat als aparthotels, en el sentit que el pagament de la taxa es farà en funció de la quantitat de residus que genere l’establiment, no en relació al nombre de referències cadastrals, com passa actualment. «Es dóna el cas -ha dit el regidor- que alguns aparthotels de Benicarló tenen una referència cadastral per a cadascun dels apartaments, de manera que la taxa per recollida d’escombraries es dispara moltíssim». «Amb esta modificació -ha remarcat Flos-, aconseguirem que els ciutadans paguen en funció dels residus que generen, independentment del nombre de referències cadastrals».

Paral·lelament, es debatrà la modificació de l’ordenança T-9, reguladora de la taxa per la prestació del servei municipal del mercat al detall, en el sentit que s’ajustaran les despeses comunes i les despeses derivades de les parades buides, que fins ara anaven a càrrec dels comerciants del mercat. En els dos casos, serà l’Ajuntament qui assumirà el cost.

Finalment, també es proposarà modificar l’ordenança T-19, reguladora de la taxa per ocupació de terrenys d’ús públic per taules, cadires, tribunes, entaulats i altres elements anàlegs amb finalitat lucrativa. En este cas, es rebaixarà en un 50% la taxa. El regidor d’Economia i Hisenda ha destacat que «la nostra voluntat és augmentar el nombre de terrasses i apostar per la dinamització del turisme a Benicarló».

Leave a Reply

Your email address will not be published.