fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El ple d’Orpesa aprova remetre a la Generalitat la proposta provisional del PGOU

El ple d’Orpesa aprova remetre a la Generalitat la proposta provisional del PGOU

Orpesa ha aprovat avui en el ple ordinari de març la proposta provisional del PGOU de la localitat, amb el que el pla urbanístic serà remès immediatament a la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori.

El regidor d’Urbanisme, Tomás Fabregat, ha detallat que el PGOU estableix com a zones d’especial protecció la Renegà Baixa, Torre Bellver, el Bovalar i el Rajolar, zona aquesta última on l’equip de govern volia crear un parc de 500.000 metres quadrats, “però ara el Pativel inutilitza el sector”; una normativa que, en opinió de Fabregat, “crea inseguretat i incertesa”. L’edil va assenyalar que el pla urbanístic contempla dos milions de metres quadrats urbanitzables menys que l’anterior i de 1.500 a 2.000 habitatges menys. “Aquest PGOU proporciona una protecció al litoral que pocs municipis tindran”, va afegir.

La corporació també va aprovar, aquesta vegada per unanimitat, una moció de Compromís que mostra el desacord dels grups polítics amb el nou reglament del domini públic hidràulic, una normativa que igual que el Pativel, va explicar Fabregat, “envaeix competències municipals en matèria d’urbanisme, i així ho hem traslladat a la direcció del PP”, en tractar-se d’una normativa impulsada des del Govern central. L’acord unànime ha arribat després que s’acceptara una esmena del PP per a eliminar el tercer punt de la proposta, que proposava interposar un recurs contenciós administratiu contra el Reial decret 638/2016 del 9 de desembre.

Un altre punt que va aconseguir el ‘sí’ de tots els grups va ser la proposta d’acord de declaració dels serveis socials com a serveis essencials, sumant-se d’aquesta manera a una iniciativa de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) que implica la contractació de més personal en l’àrea de serveis socials. Aquestes contractacions estaran recolzades per un pla de finançament de la Generalitat, va explicar la regidora Mari Carmen Taulé.

En matèria educativa, el ple va donar llum verda a una moció impulsada per Ciutadans, que va comptar amb els vots a favor del PP, per a impulsar la modificació del decret del Consell pel qual s’estableix el model lingüístic educatiu valencià en ensenyaments no universitaris. “Aquesta norma coarta la llibertat d’elecció i limita els estudis dels xiquets de la Comunitat Valenciana”, va explicar la regidora d’Educació, Sonia Bellés.
Durant la sessió també es va parlar de les plusvàlues després d’una moció de Ciutadans que demanava mecanismes perquè els veïns que no hagen obtingut plusvàlues per la transmissió d’immobles puguen reclamar devolucions. No obstant això, en ser una tasca que ja està duent a terme l’Ajuntament, tots els grups polítics, inclòs Ciutadans, han aprovat una esmena a la totalitat signada per tots els portaveus per a instar al Govern a estudiar al costat de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) la modificació de l’Impost sobre l’Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.