fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El programa Vives Emplea Saludable ajuda a trobar treball a persones desocupades a Borriana

El programa Vives Emplea Saludable ajuda a trobar treball a persones desocupades a Borriana

L’Ajuntament de Borriana i Acci贸 Contra la Fam posa en marxa un nou programa gratu茂t per a afavorir la inserci贸 sociolaboral de persones en situaci贸 de vulnerabilitat a trav茅s d’un enfocament de vida saludable.

Persones desocupades de Borriana milloraran en els pr貌xims mesos les seues possibilitats de trobar un treball mitjan莽ant la participaci贸 en Vives Emplea Saludable, un nou programa innovador i gratu茂t d’Acci贸 contra la Fam, en el qual col路labora l’Ajuntament de Borriana, que ajuda persones en situaci贸 vulnerable a accedir al mercat laboral i alhora promou h脿bits de vida saludables.

Els 煤nics requisits per a participar s贸n estar inscrits com a demandants d’ocupaci贸, tindre motivaci贸 i ganes de comprometre’s. El programa nou, Vives Emplea Saludable, s’iniciar脿 a principis de mar莽 i finalitzar脿 a mitjan juny. Es realitzaran 2 edicions durant 2022 amb 25 participants en cadascuna.

Despr茅s de l’猫xit de les edicions anteriors que no inclo茂en la perspectiva expl铆cita del foment de vida saludable, en qu猫 m茅s de la meitat de les persones participants han aconseguit reinserir-se en el m贸n laboral, l’inici del nou programa est脿 previst per al 10 de mar莽 de 2022 i encara queden places disponibles. Les persones interessades a participar poden inscriure’s en <www.vivesempleasaludable.org>.

Vives Emplea Saludable compta amb la col路laboraci贸 de diferents empreses, professionals i persones expertes en mat猫ria d’ocupaci贸 i salut. El seu objectiu 茅s l’enfortiment de les compet猫ncies professionals i acompanyament en el proc茅s de busca d’ocupaci贸. Tot aix貌 a trav茅s d’un enfocament de vida saludable i una modalitat mixta de presencialitat i contacte virtual sense que siga l鈥檃cc茅s digital un impediment perqu猫 el projecte compta amb la possibilitat d’oferir ajudes en aquest sentit.

En 2021, 50 persones van poder participar en les dos edicions, de les quals 29 van trobar una ocupaci贸, la qual cosa suposa un 58% d’insercions, 20 dones i 9 homes, i principalment en els sectors de log铆stica, ind煤stria i agr铆cola. A m茅s 8 persones m茅s es van inserir formativamente, la qual cosa representa un 16%.

El programa usa una metodologia innovadora de treball en equip que projecta les capacitats dels participants per a aconseguir els seus objectius laborals. Aquest treball en grup es complementa amb altres sessions individuals en les quals es treballen aspectes m茅s particulars, aix铆 com formacions qualificades segons el perfil i tallers generals per a la millora de compet猫ncies.

Les regidores de Serveis Socials i Ocupaci贸, Esther Meneu, i d’Igualtat i Inclusi贸, Maria Romero, han destacat els 鈥渂ons resultats de la mem貌ria de 2021 que han millorat els de 2020, ja que han passat de 24 reinsercions laborals a 29 i de dos reincorporacions a formacions del seu inter猫s a vuit. A m茅s les persones participants van valorar el programa amb un 4,9 sobre 5鈥.

D’aquesta manera, han explicat, la mitjana de satisfacci贸 amb el programa segons les enquestes realitzades als participants 茅s d鈥欌渆xcel路lent鈥. Una altra q眉esti贸 que han destacat Meneu i Romero 茅s 鈥渆l suport social que ha suposat el programa per a les persones participants, ja que tamb茅 s’ha facilitat a les persones que l’han necessitat targetes per a alimentaci贸 o mitjans telem脿tics per a seguir amb la formaci贸鈥.

Romero i Meneu han valorat que els resultats del passat exercici 鈥減arlen per si sols鈥, ja que 鈥渆l programa ha sigut un 猫xit no solament a nivell laboral o formatiu, sin贸 tamb茅 perqu猫 el grup configurat ha perm猫s reil路lusionar-se a 50 persones de la localitat i sentir-se acompanyades en un temps d’incertesa m脿xima鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.