fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El projecte paisatg铆stic de la costa Nord posar脿 en valor el s貌l agr铆cola de Benicarl贸 com a espai tur铆stic de qualitat

El projecte paisatg铆stic de la costa Nord posar脿 en valor el s貌l agr铆cola de Benicarl贸 com a espai tur铆stic de qualitat

L’estudi previ del Programa de paisatge de la infraestructura verda del litoral a Benicarl贸 i Vinar貌s preveu la creaci贸 d’un parc agr铆cola a la costa Nord com a eix de la conservaci贸 i promoci贸 tur铆stica de la zona. El projecte tamb茅 preveu la conversi贸 de l’avinguda del Marqu茅s de Benicarl贸 en un vial exclusivament per a vianants.

L’alcaldessa de Benicarl贸, Xaro Miralles, ha assistit este mat铆 a la presentaci贸 dels estudis previs dels projectes paisatg铆stics que la Conselleria d’Habitatge, Obres P煤bliques i Vertebraci贸 del Territori preveu executar en quatre zones de la Comunitat Valenciana: Benicarl贸-Vinar貌s, Gandia, l’Albufera i Alacant-Elx. El projecte que afecta la zona de Benicarl贸-Vinar貌s preveu posar en valor tota la l铆nia de la costa que va entre la rambla de Cervera i el barranc d’Aiguadoliva per crear una zona de riquesa paisatg铆stica protegida.

Segons el projecte, el front litoral de Benicarl贸 茅s un dels actius territorials m茅s importants i per aix貌 s’aposta per requalificar este espai utilitzant com a element estructurant la via litoral, que permetr脿 activar tot el potencial d’edificis emblem脿tics com la Llotja o el Parador i reordenar la primera l铆nia de la costa.

En concret, el projecte dibuixa la creaci贸 d’un parc agr铆cola a tota la costa Nord, on s’inclouran els s貌ls agr铆coles existents, un dels elements m茅s caracter铆stics del paisatge litoral benicarlando, que es recuperaran com a espai tur铆stic de qualitat.

Paral路lelament, el projecte tamb茅 preveu la conversi贸 de l’avinguda del Marqu茅s de Benicarl贸 en un espai per a vianants, per tal de posar en valor la fa莽ana litoral urbana. Esta conversi贸 permetria millorar la permeabilitat ciutat-port i l’accessibilitat i, a m茅s, inclouria la regulaci贸 del tr脿nsit i la creaci贸 d’脿rees d’aparcament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.