fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El servei de socorrisme de la platja d’Almassora completa en nou minuts el rescat simulat d’un banyista

El servei de socorrisme de la platja d’Almassora completa en nou minuts el rescat simulat d’un banyista

La Policia Local i els serveis mèdics del districte marítim han participat en l’operació.

La platja del Pla de la Torre ha sigut escenari del simulacre de rescat coordinat per la Regidoria de Platges d’Almassora i en el qual ha implicat a la Policia Local, al servei de socorrisme i salvament i al personal sanitari que durant els mesos d’estiu atén en el districte. El temps transcorregut entre l’albirament de l’incident i la culminació de la intervenció mèdica ha sigut de deu minuts.

L’operació ha començat a les 12:20 del matí. El suposat banyista ha simulat patir una pèrdua de consciència mentre nadava. Després de detectar la incidència, el socorrista de la torre situada a l’altura del parc Tramuntana ha donat avís a la central i s’ha llançat a l’aigua al rescat de la víctima.

La posta de coordinació ha sigut la responsable d’alertar a la Policia Local i als serveis sanitaris, que s’han desplaçat fins al lloc de l’accident. Un altre socorrista de la torre central ha utilitzat el vehicle d’emergències per a acudir al punt assenyalat i ha ajudat a traure de l’aigua al jove, una actuació que ha conclòs a les 12:29. En la mateixa platja, el personal sanitari ha comprovat la respiració i les constants vitals de la suposada víctima i l’ha incorporat progressivament fins a certificar que no havia patit cap dany que requerira el seu trasllat a un centre mèdic, circumstància per la qual una patrulla de la Policia Local també s’ha mobilitzat des del nucli urbà.
L’edil de Platges, Amaya Gómez, ha agraït “l’esforç i la col·laboració del personal de socorrisme que participa, així com de la Policia Local i del personal sanitari del centre de salut de la platja d’Almassora”. Per a la regidora “l’objectiu d’este simulacre és mesurar el temps de resposta dels diferents recursos que tenim davant situacions d’emergència. Gràcies a açò podem detectar deficiències i corregir-les perquè l’actuació davant una emergència real siga efectiva”.

Cal recordar que este és el tercer simulacre que es realitza en la platja d’Almassora en coordinació amb la Policia Local i els serveis sanitaris. “En cada ocasió hem plantejat un accident diferent, a fi d’estar preparats per a qualsevol circumstància”, ha recordat Gómez.

Leave a Reply

Your email address will not be published.