fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El servei de socorrisme de la platja d’Almassora completa en nou minuts el rescat simulat d’un banyista

El servei de socorrisme de la platja d’Almassora completa en nou minuts el rescat simulat d’un banyista

La Policia Local i els serveis m猫dics del districte mar铆tim han participat en l’operaci贸.

La platja del Pla de la Torre ha sigut escenari del simulacre de rescat coordinat per la Regidoria de Platges d’Almassora i en el qual ha implicat a la Policia Local, al servei de socorrisme i salvament i al personal sanitari que durant els mesos d’estiu at茅n en el districte. El temps transcorregut entre l’albirament de l’incident i la culminaci贸 de la intervenci贸 m猫dica ha sigut de deu minuts.

L’operaci贸 ha comen莽at a les 12:20 del mat铆. El suposat banyista ha simulat patir una p猫rdua de consci猫ncia mentre nadava. Despr茅s de detectar la incid猫ncia, el socorrista de la torre situada a l’altura del parc Tramuntana ha donat av铆s a la central i s’ha llan莽at a l’aigua al rescat de la v铆ctima.

La posta de coordinaci贸 ha sigut la responsable d’alertar a la Policia Local i als serveis sanitaris, que s’han despla莽at fins al lloc de l’accident. Un altre socorrista de la torre central ha utilitzat el vehicle d’emerg猫ncies per a acudir al punt assenyalat i ha ajudat a traure de l’aigua al jove, una actuaci贸 que ha concl貌s a les 12:29. En la mateixa platja, el personal sanitari ha comprovat la respiraci贸 i les constants vitals de la suposada v铆ctima i l’ha incorporat progressivament fins a certificar que no havia patit cap dany que requerira el seu trasllat a un centre m猫dic, circumst脿ncia per la qual una patrulla de la Policia Local tamb茅 s’ha mobilitzat des del nucli urb脿.
L’edil de Platges, Amaya G贸mez, ha agra茂t “l’esfor莽 i la col路laboraci贸 del personal de socorrisme que participa, aix铆 com de la Policia Local i del personal sanitari del centre de salut de la platja d’Almassora”. Per a la regidora “l’objectiu d’este simulacre 茅s mesurar el temps de resposta dels diferents recursos que tenim davant situacions d’emerg猫ncia. Gr脿cies a a莽貌 podem detectar defici猫ncies i corregir-les perqu猫 l’actuaci贸 davant una emerg猫ncia real siga efectiva”.

Cal recordar que este 茅s el tercer simulacre que es realitza en la platja d’Almassora en coordinaci贸 amb la Policia Local i els serveis sanitaris. “En cada ocasi贸 hem plantejat un accident diferent, a fi d’estar preparats per a qualsevol circumst脿ncia”, ha recordat G贸mez.

Leave a Reply

Your email address will not be published.