fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El servei municipal ADI de Borriana compta amb una oferta de 17 activitats ludicoeducatives per al nou curs

El servei municipal ADI de Borriana compta amb una oferta de 17 activitats ludicoeducatives per al nou curs

Les representants de l’ADI i el regidor d’Educació, Joan Ramon Monferrer, han presentat la nova programació que compta amb conferències, xarrades, tallers i altres propostes.

El servei municipal d’Atenció al Desenvolupament Infantil (ADI) a Borriana, compta per al nou curs amb una programació de 17 activitats i xarrades de caràcter educatives i preventives dirigides tant als pares i mares de xiquets i xiquetes de 0 a 6 anys com a l’entorn i els educadors, per a col·laborar en la criança i desenvolupament de la infància.

Les representants de l’ADI, Lina Puig i Ana Vicent, han presentat avui al costat del regidor d’Educació, Joan Ramon Monferrer, la nova programació d’activitats, que compta amb conferències, xarrades, tallers i altres propostes que el servei ha projectat per als mesos d’octubre a juny.
En la seua intervenció Monferrer ha reconegut la labor i els esforços de les professionals de l’ADI per a oferir “un servei de qualitat, clau i bàsic per al desenvolupament tant dels menors com dels pares i mares de Borriana”, i cada any oferir una programació amb “novetats i múltiples propostes” dirigides tant als xiquets i xiquetes de 0 i 6 anys com a mares, pares i entorn.

Així mateix ha agraït la “implicació” de totes dues professionals durant anys en el projecte i la “il·lusió i dedicació” amb què continuen desenvolupant el seu treball, que de vegades, fins i tot, “va més enllà del seu horari laboral “.

Per la seua part, Lina Puig ha informat sobre la sèrie de xarrades i conferències destinades als futurs pares i mares que es desenvolupen periòdicament en el Centre de Salut I i II de Borriana.
Puig ha explicat que les trobades amb futurs pares i mares, coordinats conjuntament amb Ana Vicent, després de la celebrada el 2 d’octubre, continuaran el 28 d’octubre, el 4 de desembre, el 5 de febrer, el 9 de març, el 8 d’abril i el 3 de juny i tractaran sobre temes relacionats amb el desenvolupament emocional en la primera infància, l’afecte estable i el desenvolupament infantil, comunicació i desenvolupament infantil i presentació de l’ADI als futurs pares i mares.

Paral·lelament, dissabte que ve 26 d’octubre d’11h a 12.30h, l’ADI i el Jardí Artístic del Centre Municipal de les Arts Martí de Viciana, oferiran una xarrada col·loque sobre ‘Emocions i criança’, dirigida a pares i mares de xiquets i xiquetes de 0 a 6 anys. Impartida per la psicòloga i terapeuta familiar Raquel Regal i tindrà lloc en el segon pis del CMA Martí de Viciana (C/ Pere Pascual s/n).
A més, els dies 11, 18 i 25 de novembre l’ADI ha organitzat les tertúlies sobre educació ‘Els dilluns d’ADI’, dirigides a pares i mares de xiquets i xiquetes de 0 a 6 anys i en les quals, segons ha explicat Ana Vicent, “es reflexionarà sobre la importància d’adquirir estratègies que puguen ajudara a millorar la comunicació intrafamiliar i el desenvolupament infantil i, a més, es proporcionaran recursos i tècniques que ajudaran a millorar les habilitats parentals”.

Per al dia 30 de novembre el servei ha preparat una conferència dirigida a professionals relacionats amb l’entorn infantil de 0 a 6 anys sobre el tema de trastorns del desenvolupament, concretament de l’espectre autista (TEA) i el dia a dia a les aules.
El 14 de desembre l’ADI desenvoluparà un taller participatiu sobre ‘La música en etapes prenatal i perinatal’, per a famílies que esperen un bebè, adoptants o gestants i pares i mares recents en què els participants aprenen com utilitzar la música en el desenvolupament cognitiu i motor del seu fill o filla.

El 22 de febrer l’ADI ha previst una activitat lúdica i educativa dirigida a xiquets de 0 a 3 anys i les seues famílies, ‘Juguem en família’ que amb tres tallers amb diferents propostes i recursos lúdics gaudiran de compartir junts joc i aprenentatge.

A l’abril el servei municipal ADI participarà amb una activitat de contes en la Fira de les Lletres que se celebra pels voltants del CMC la Mercé, amb un homenatge especial a la dedicació del contacontes Lorenzo Jiménez.

Amb el títol ‘L’art i la infància’, es desenvoluparà el 6 i el 7 de maig una activitat lúdica i educativa dirigida a xiquets i xiquetes de dos anys, que pretén conscienciar sobre la importància de l’educació artística des de ben xicotets i en la qual podran experimentar les arts plàstiques, i conèixer i escoltar els sons de diferents instruments.

Tota la programació es tancarà amb la Festa Final del curs del dia 30 de maig, organitzada per ADI i Jardí Artístic del Centre Municipal de les Arts Martí de Viciana i les activitats dirigides per a xiquets, xiquetes i les seues famílies, es realitzaran en diferents dependències de l’Ajuntament.

Finalment, el regidor d’Educació ha reiterat la confiança en la labor que realitzen les professionals de l’ADI i ha animat les famílies a participar en les activitats programades i també a “utilitzar els serveis especialitzats i específics que proporciona l’ADI, i que en pocs municipis es pot trobar”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.