fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El servei municipal d’Atenci贸 al Desenvolupament Infantil de Borriana presenta una nodrida oferta per al nou curs

El servei municipal d’Atenci贸 al Desenvolupament Infantil de Borriana presenta una nodrida oferta per al nou curs

Les treballadores del servei presenten junt a l’alcaldessa una extensa agenda d’activitats que tenen com a objectius la detecci贸 primerenca de dificultats i oferir recursos per la generaci贸 d’entorns beneficiosos.

Les representants del servei municipal d’Atenci贸 al Desenvolupament Infantil de 0 a 3 a Borriana, Lina Puig i Ana Vicent, han presentat avui junt a la regidor d’Educaci贸 del consistori, Maria Josep Safont, la nova programaci贸 d’activitats, confer猫ncies, xarrades, tallers i propostes de cara al nou curs. I en aquesta ocasi贸, i tal i com ha assenyalat Safont en l’inici de la intervenci贸, 鈥渆s podr脿 comprovar amb facilitat els esfor莽os que s’han fet des de l’ADI per tal de continuar amb les programacions que han funcionat b茅 durant els darrers anys, i a m茅s poder sumar-li novetats en les propostes dirigides tant als xiquets i xiquetes d’entre 0 i 3 anys com a les seues mares i pares鈥.

La mateixa Safont ha volgut destacar que 鈥渄es de ja fa dotze anys les treballadores de l’ADI porten endavant un projecte que ha anat creixent any darrere d’any, pel que directament volem agrair la implicaci贸 que sabem que hi tenen, fins i tot en algunes ocasions, fora de la seua feina鈥. La primera de les representats de l’ADI en explicar bona part de la programaci贸 ha estat Lina Puig que ha comen莽at informant sobre la s猫rie de xarrades i confer猫ncies destinades als futurs pares i mares : 鈥渓es xarrades tindran lloc de forma bimensual al Centre de Salut I de Borriana, i despr茅s de la celebrada el 5 d’octubre, continuarem amb la del 30 de novembre que tractar脿 sobre els Beneficis del 鈥渁pego鈥 estable entre adult i nad贸 a partir de les nou i mitja del mat铆. Tamb茅 a la mateixa hora tindr脿 lloc el 25 de gener la xarrada al voltant de L’arribada del nad贸, import脿ncia del bon principi en la seguretat emocional鈥. Puig ha continuat explicant que 鈥渁questa s猫rie d’encontres amb futurs pares i mares que coordinarem de forma conjunta amb Ana Vicent, es tancar脿 el 5 d’abril amb El desenvolupament emocional en la primera inf脿ncia, i que continuar脿 tenint com a objectiu col路laborar i aclarir alguns conceptes per als pares i mares noven莽ans鈥.

El segon grup d’activitats estar脿 dirigit als pares i mares de recent nascuts, i tindr脿 lloc en les dates del 24 d’octubre, amb la xarrada sobre els 鈥淓ntorns competents i la seua influencia en el desenvolupament鈥, i el 27 de mar莽麓, amb els 鈥渂eneficis del joc no dirigit en el desenvolupament infantil鈥 com a mat猫ries de treball. Puig ha acabat la seua presentaci贸 explicant que 鈥渢amb茅 tindrem activitats dirigides directament als xiquets i xiquetes amb l’activitat 鈥淓ls contes y la inf脿ncia…鈥 que el contacontes Lloren莽 Jim茅nez impartir脿 el dia 5 de novembre鈥.

Tal i com s’aprope el Nadal, l’ADI tamb茅 ha preparat dues activitats relacionades amb els joguets. D’una banda tindr脿 lloc la xarrada 鈥淓l joc i el joguet鈥 impartida per Cristina Ventura Agut, especialista en joguets i que es desenvolupar脿 al Mart铆 de Viciana el dia 19 de novembre, i d’altra banda, 鈥淛uguem en fam铆lia鈥 se celebrar脿 una setmana despr茅s al mateix centre i t茅 com a objectiu oferir recursos als pares i mares per interactuar mitjan莽ant el joc.

A continuaci贸 ha estat l’altra funcionaria encarregada de l’ADI a Borriana, Ana Vicent, qui ha informat sobre la cinquena edici贸 de la Jornada d’Educaci贸 Infantil i Atenci贸 Primerenca que des de fa onze anys t茅 lloc a Borriana. 鈥淪e celebrar脿 els dies 17 i 18 de febrer i estan dirigides tant a pares i mares com a professionals de l’educaci贸 o estudiants de magisteri, pedagogia, cicles formatius…鈥. Vicent ha afegit que 鈥渁quest any contarem amb Mari Carmen D铆ez, pedagoga, mestra d’infantil i membre del consell de redacci贸 de la revista In-fan-ci-a, i que tamb茅 compta amb el suport de la regidoria d’Educaci贸 i del CEFIRE鈥. Per 煤ltim, han recordat que 鈥渄urant la celebraci贸 de la Fira de les Lletres de Borriana, tamb茅 tindrem una activitat de contes a trav茅s dels sentits amb el Rac贸 dels xiquets i xiquetes. I per al mes d’abril contarem amb l’activitat 鈥淎rt en la inf脿ncia鈥 que pret茅n conscienciar sobre la import脿ncia de l’educaci贸 art铆stica des de ben menuts鈥. Tota la programaci贸 es tancar脿 amb la Festa Final del curs del dia 6 de juny, on la Troupe Malabo oferir脿 una fusi贸 de teatre, m煤sica, guinyols, m脿gia i conte per als xiquets i xiquetes de fins a tres anys.

Tal i com ha concl貌s la regidora d’Educaci贸, Maria Josep Safont, 鈥渦n any m茅s l’ADI ja t茅 preparada tota una completa i interessant programaci贸 de la que anirem informant a mesura que s’aprope cada cita. Des de la regidoria volem reiterar el nostre agra茂ment pel seu treball en un servei que sempre hem considerat clau i b脿sic per al desenvolupament tant dels menors com dels pares i mares de Borriana 鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.