fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El servei municipal de Protecci贸 Civil forma els seus voluntaris per a l’atenci贸 d’accidents amb m煤ltiples v铆ctimes a Vila-real

El servei municipal de Protecci贸 Civil forma els seus voluntaris per a l’atenci贸 d’accidents amb m煤ltiples v铆ctimes a Vila-real

Un simulacre d’accident d’autob煤s permet posar en pr脿ctica l’atenci贸 psicol貌gica que es presta als ferits i tamb茅 al propi equip de resposta.

El servei municipal de Protecci贸 Civil acaba de finalitzar un curs especialitzat en l’atenci贸 d’accidents amb m煤ltiples v铆ctimes.

Els m貌duls impartits han sigut els de Primer suport psicol貌gic i Alteracions psicol貌giques en l’equip de resposta, que complementen la formaci贸 ja rebuda pels membres i voluntaris del cos anteriorment. Entre els conceptes que han apr猫s els integrants es troben les habilitats b脿siques en l’脿mbit de l’emerg猫ncia, les fases d’aplicaci贸 del primer suport psicol貌gic, com tractar a poblacions espec铆fiques 鈥揷om a estrangers, xiquets, joves, ancians i discapacitats-, quins s贸n els s铆mptomes d’alteracions en els afectats, l’autoprotecci贸 de la salut mental dels intervinents i com minimitzar els efectes de l’estr猫s abans, durant i despr茅s de la intervenci贸.

“Si en els m貌duls anteriors es descrivien les necessitats especials i les qualitats dels intervinents, en estos ens hem centrat en les v铆ctimes i en els propis intervinents”, explica el responsable del servei municipal, Ismael Solsona.

En este sentit, afig que “les habilitats socials en l’脿mbit de les emerg猫ncies se centren en el lideratge, l’empatia, comunicaci贸 i equilibri emocional, ja que cal tenir en compte les necessitats de les v铆ctimes i afectats, per貌 tamb茅 cal saber manejar informaci贸 diversa sobre tr脿mits, estat emocional, mediaci贸, trasllat i rituals, entre altres”. Aix铆 mateix, tal com indica Solsona, es diferencien els tractaments per trams d’edats i segons les circumst脿ncies concretes, amb especial atenci贸 al tractament de xiquets i adults, “a causa de les mancances que estos grups veuen acrescudes en estes situacions en les quals s’uneixen els seus propis problemes, amb els de les v铆ctimes que els envolten, per la qual cosa es requereix un tractament personalitzat pels voluntaris”.

En l’煤ltim m貌dul s’ha tractat la detecci贸 de s铆mptomes que poden indicar el tipus d’ajuda que es precisa, aix铆 com el reconeixement dels problemes propis de l’intervinent per part de la resta de voluntaris participants, passant per explicar els factors relacionats amb l’incident, el context de treball i, sobretot, els personals.

“Una vegada finalitzat el curs, s’ha fet un simulacre d’accident d’autob煤s on han pogut aplicar all貌 apr猫s i on hem vist el grau d’assimilaci贸 als voluntaris”, assegura Solsona, qui explica que els participants es van enfrontar a diferents situacions, havent d’atendre a les persones menys greus sense necessitats m猫diques d’urg猫ncia i valorant les seq眉eles que poden tenir les persones que pateixen estos accidents, malgrat no tenir danys f铆sics visibles.

Leave a Reply

Your email address will not be published.