fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El servei municipal de rescat d’animals de Castell贸 supera les 150 adopcions

El servei municipal de rescat d’animals de Castell贸 supera les 150 adopcions

El consistori tamb茅 va retornar a 80 gossos i gats a les persones propiet脿ries durant el primer semestre de l’any.

L’Ajuntament de Castell贸 va facilitar l’adopci贸 de 155 mascotes durant els primers sis mesos de 2019, segons les dades facilitades per l’脿rea de Benestar Animal. D’esta dada, 104 de les adopcions corresponen a gossos, 42 a gats i altres 9 a altres esp猫cies de mascotes.

A m茅s, 78 gossos i dos gats (80 en total) van ser retornats als seus propietaris mitjan莽ant el servei municipal de rescat d’animals. Cal destacar que 14 dels cans no disposaven del xip identificatiu que la Llei 4/94 de Protecci贸 Animal descriu com a obligatori per tal de 芦garantir que, en cas que es perden o fugen, puguem recuperar-los f脿cilment amb un simple telefonada als responsables de la mascota禄.

Aix铆 ho ha manifestat el regidor de Benestar Animal, Ignasi Garcia, qui ha visitat les instal路lacions de l’empresa concession脿ria del servei en companyia del personal municipal i dels gestors de la instal路laci贸. 芦L’adopci贸 mitjan莽ant els canals que facilita l’Ajuntament de Castell贸 茅s la millor opci贸 per a donar-los una llar i per assegurar les bones condicions sanit脿ries i d’origen dels animals禄, ha recordat l’edil, per a qui 芦el sacrifici zero ha de ser el nostre objectiu i sense pressa, per貌 sense pausa, caminarem en esta direcci贸禄.

芦脡s evident que la consci猫ncia de la poblaci贸 respecte al benestar animal ha crescut per貌 encara ens queda molta faena per fer i en eixa l铆nia treballarem per fer cr茅ixer m茅s encara el nombre d’adopcions i reduir al m脿xim els abandonaments que encara patixen molt animals禄, ha concl貌s el regidor. Garcia tamb茅 ha volgut agrair la tasca de les protectores i persones volunt脿ries que invertixen 芦temps i recursos de manera totalment desinteressada per a trobar una fam铆lia a estos animals禄 i que 芦en tenen cura mentre l’adopci贸 es tramita禄.

El responsable municipal Garcia tamb茅 ha incidit en la conveni猫ncia de fer p煤bliques les xifres d’animals gestionats pel consistori al portal web de Transpar猫ncia, un objectiu pel qual ja treballen ambd贸s departaments. Segons les dades facilitades pel servei de recollida, durant el primer trimestre de l’any han recuperat 237 gossos i 40 gats, una xifra significativament m茅s baixa que en els anys anteriors. Mitjan莽at este recurs, tamb茅 han arribat al nucli zool貌gic 17 mascotes donades per propietaris que no podien fer-se’n c脿rrec.

Leave a Reply

Your email address will not be published.