fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El servei municipal de socorrisme en platges realitza més de 300 intervencions en dos mesos a Castelló

El servei municipal de socorrisme en platges realitza més de 300 intervencions en dos mesos a Castelló

Les picades i les atencions per ferides sumen el percentatge més gran d’actuacions durant els mesos de juny i juliol.

El servei municipal de salvament marítim i socorrisme de les platges de Castelló ha realitzat 317 intervencions entre l’1 de juny i el 31 de juliol de 2017. El balanç d’estos dos mesos facilitat per l’àrea de Seguretat de l’Ajuntament de Castelló, dirigida pel regidor Antonio Lorenzo, reflecteix que la platja del Pinar lidera les intervencions amb un total de 129 intervencions.

Per tipologia, les més freqüents han sigut les de picades (insectes, peix arrapa i meduses) amb 147, seguides de les atencions per ferides, amb 85 intervencions. També s’han registrat nou evacuacions amb ambulància i sis rescats a banyistes. Castelló destina més de 340.000 euros al servei municipal de salvament en platges que, per primera vegada, s’integra en l’àrea de Seguretat Pública de l’Ajuntament amb l’objectiu de “millorar la coordinació de tots els serveis implicats en cas d’emergència, tant municipals com d’altres administracions”, segons va explicar el regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo, durant la presentació del servei.

Des de l’1 de juny i fins al 30 de setembre, l’Ajuntament de Castelló desplega en les platges del Pinar, Gurugú i Serradal un equip format 13 socorristes aquàtics, quatre llocs d’atenció equipats (postes), set torretes de vigilància, un cap de platja, una embarcació (amb patró), una ambulància tipus UCI amb infermer i tècnic en emergències sanitàries, un quad 4×4 i dues taules de salvament.

El Servei de Bombers i Protecció Civil ha assumit l’adreça tècnica del servei de salvament en platges per a millorar esta coordinació. El regidor també ha subratllat que “s’ha redactat per primera vegada el Pla d’Actuació Municipal davant Emergències en les Platges de Castelló per a millorar la seguretat i eficàcia tant del mateix servei com de la seua actuació en col·laboració amb altres organismes, s’ha impartit formació als socorristes per a integrar-los en l’àmbit municipal i acollir-los com a professionals municipals al servei de la ciutadania”.

El Pla d’Actuació Municipal davant Emergències en les Platges de Castelló integra l’actuació de Policia Local, Bombers, Servei Municipal de Salvament en Platges, Salvament Marítim, Servei d’Emergències Sanitàries i resta de serveis que puguen arribar a intervenir en una situació d’emergència. A més, mitjançant la cessió per part del Servei de Bombers d’emissores digitals de la Xarxa COMDES de Seguretat i Emergències, al Servei Municipal de Salvament en Platges i a Salvament Marítim (Ministeri de Foment), es garanteix una via de comunicació conjunta, robusta, fiable i exclusiva, per a afrontar qualsevol situació d’emergència que puga produir-se, coordinant a tots els serveis participants en un únic canal de radi d’emergències.

Leave a Reply

Your email address will not be published.