fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Simpòsium de Fotografia i Naturalesa converteix a Vila-real en referència científica amb una trentena de ponents a l’abril

El Simpòsium de Fotografia i Naturalesa converteix a Vila-real en referència científica amb una trentena de ponents a l’abril

. El Simpòsium de Fotografia i Naturalesa de Vila-real torna del 21 al 23 d’abril, amb un programa científic de referència en l’àmbit del naturalisme i la divulgació ambiental d’abast internacional.

L’alcalde de la ciutat, José Benlloch, i els representants d’EDC Natura-Fundación Omacha, Julio García Robles i Tony Tirado, han presentat la nova edició d’un dels certàmens degans de la marca de Vila-real, Ciutat de Congressos. Un simposi que compleix 14 anys com a estendard de la innovació aplicada al conservacionisme, la divulgació científica, la formació en valors i la defensa de l’entorn natural.

“El Simpòsium de Fotografia i Naturalesa Vila-real és un congrés transversal que entronca perfectament amb els quatre eixos sobre els quals hem assentat les nostres marques de ciutat: la necessitat de formar-nos al llarg de la vida, de compartir coneixements en un entorn global, cuidar-nos i garantir la nostra salut i la del nostre ecosistema, i cercar solucions innovadores als nous reptes. Eixes són les nostres quatre marques: de la Ciència i la Innovació, Educadora, de Congressos, Festivals i Esdeveniments i de la Salut i l’Esport”, valora Benlloch. En aquesta línia, l’alcalde destaca la participació en el simposi de ponents de reconegut prestigi internacional i la presentació de projectes de divulgació amb un alt component d’innovació. Entre ells, en la primera jornada del certamen es presentarà el llibre ‘Paisatge protegit de la desembocadura del Millars. Fauna’, una guia visual de les més de 320 espècies detectades i fotografiades en el paratge natural per Julio García gràcies a la utilització de noves tecnologies de la imatge.

La presentació del llibre del Millars obrirà la programació científica del Simpòsium, que en aquesta 14a edició compta amb més de 30 ponents, entre els quals es compten personalitats del naturalisme com Joandomènec Ros, que abordarà les conseqüències del canvi climàtic; o l’investigador Vicente Urios, descobridor d’una nova espècie de xacal. Les conferències, audiovisuals i tallers s’impartiran el divendres i el diumenge al CEA El Termet i el dissabte, a l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner, que a la nit acollirà la Gala EDC Natura de lliurament dels premis de fotografia Ciutat de Vila-real i Karibu i els guardons honorífics a persones que han destacat per la seua labor investigadora, divulgativa i en favor de la conservació de la naturalesa.

En aquesta edició, els reconeixements recauen en Francisco Rosés, per la labor divulgativa a través dels seus viatges amb bicicleta per una trentena de països (premi Josef Cavanilles); Ernest Costa Saviola, excursionista i divulgador de naturalesa amb més de 500.000 fotografies en la seua trajectòria (premi Amigo Félix); Joandomènec Ros i Aragonés, catedràtic d’Ecologia amb més de 12 llibres i un centenar d’articles publicats (premi Ramon Margalef); i Itinerantur, agència innovadora de rutes per la naturalesa (premi Jorge Londoño), en un nou guardó per a afavorir el turisme ecològic.

“En moments de retallades i de dificultats econòmiques, l’Ajuntament de Vila-real hem apostat sempre, i ho seguirem fent, per aquest simposi”, assenyala Benlloch, qui recorda que el consistori és l’única Administració que col·labora amb el congrés, amb una aportació de 12.000 euros. El certamen compta també amb la participació del Cefire i de Facsa. Tant Benlloch com Tirado i García Robles han convidat als veïns i amants de la naturalesa a participar en el simposi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.