fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El sindicat de Policies Locals i Bombers de Castelló amplia la seua querella contra l’Ajuntament de Peníscola

El sindicat de Policies Locals i Bombers de Castelló amplia la seua querella contra l’Ajuntament de Peníscola

Segons el sindicat, els documents impliquen a Andrés Martínez en “presumptes delictes de tràfic d’influències, suborn i una presumpta malversació de cabals públics”.

La comissió executiva provincial del Sindicat Professional de Policies Locals i Bombers de Castelló, ha informat als mitjans de comunicació el passat divendres mitjançant una nota de premsa, de l’ampliació de la querella que s’instrueix pel Jutjat de Primera Instància i Instrucció num.1 dels de Vinarós, D.P. 1503/2015.- que és conseqüència directa de l’Acte de l’Audiència Provincial de Castelló de data 23 de gener de 2017, que dóna la raó al Sindicat en el seu recurs d’apel·lació i ordena a la titular del Jutjat nº 1 de Vinarós a practicar la Instrucció de la Querella que va ser presentada pel denunciant i representant del sindicat a Peníscola Sr. Soriano Tovar, al juliol de 2015.

En la querella inicial s’imputen a l’Alcalde, Regidor de Policia i al propi Cap de la Policia Local, la comissió dels delictes contra l’Administració Pública de prevaricació en els tipus que arrepleguen els art. 404 (l’Alcalde que nomena), el 405 (el regidor que proposa) i el 406 ( al Cap de Policia que accepta) pel pressumpte “nomenament il·legal del Cap Policial que va tenir lloc al novembre del 2014, que es va renovar al maig de 2015, que es torna a produir al desembre de 2015 i que ha tingut la seua última reedició al desembre de 2016, malgrat els advertiments clars i directes d’il·legalitat que obren en l’expedient que ha sigut mostrat als mitjans.” segons afirma el sindicat.

Els representants sindicals presents en l’acte, el Secretari Provincial Sr. Sanchis, el Sotssecretari provincial Sr. Soriano i el Lletrat Rubert, han explicat i mostrat la documentació que suporta l’ampliació de la querella que es va presentar en seu judicial dilluns passat 27 de març, que qualifica els inicials delictes de prevaricació, com a “delictes continuats de prevaricació administrativa, advertint que donada la reiteració i el menyspreu permanent dels munícipes peñiscolanos cap a les normes i procediments reglats, les penes que es corresponen amb aquestes actituds superarien els 9 anys d’inhabilitació.”

A més s’han incorporat a la querella els documents que, segons les fonts sindicals, obren en seu administrativa municipal “que impliquen al Sr. Alcalde en presumptes delictes de tràfic d’influències, suborn i una presumpta malversació de cabals públics, tot açò relacionat amb la participació del primer edil en l’elaboració d’un plec de condicions administratives per a la contractació en règim de concurs d’uns treballs per a l’enregistrament d’una sèrie televisiva que promocionara la ciutat de Peníscola.” En declaracions a la premsa els membres del sindicat han afirmat que “Com tothom coneix, eixa sèrie no és una altra la que l’emesa en Telecinco “el chiringuito de PP”. El que ocorre és que aqueix plec de condicions administratives es publicita després que els treballs d’enregistrament estigueren ja realitzats. I atès que la sèrie usava com a plató la casa dels pares del Sr. Alcalde, aquest deuria haver-se mantingut al marge del tot el procés de contractació. Pel que s’insta la recerca d’aquests fets.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.