fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El virus zika va suposar un risc a causa d’una mutació

El virus zika va suposar un risc a causa d’una mutació

Esta mutació va provocar que 2000 nens nasqueren amb microcefàlia congènita.

El virus zika va començar a estendre’s per tot el món entre els anys 2015 i 2016 però no va començar amb la força que va començar a tenir a principis del 2016, on va començar a provocar més riscos cap a la persona contagiada. Al principi només era un virus similar a qualsevol altre, amb símptomes de febre i poc més, però va ser una mutació en este mateix virus el que va provocar que suposés una amenaça encara més gran i que els nadons pogueren arribar a néixer amb microcefàlia congènita.

Els que han descobert l’existència d’esta mutació han estat els investigadors l’Institut de Microbiologia i Epidemiologia de Pequín que, segons ells, el virus zika va ser afectat per esta mutació en el 2013 i va rebre la capacitat d’infectar i destruir cèl·lules precursores de neurones.

Este descobriment pot suposar una gran ajuda de cara a enfrontar-se a noves epidèmies del zika si es dóna l’ocasió i es considera que “una anàlisi del genoma de l’organisme podria preveure les conseqüències clíniques potencials”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.