fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Els alcaldes dels municipis tur铆stics demanen adequar la llei de coordinaci贸 de la policia local a la realitat de les seues localitats

Els alcaldes dels municipis tur铆stics demanen adequar la llei de coordinaci贸 de la policia local a la realitat de les seues localitats

Entre els cinc municipis que s’han reunit avui sumen una necessitat d’increment d’efectius policials a l’estiu de m茅s de 60 agents per a complementar les seues plantilles.

Els alcaldes de Benic脿ssim, Oropesa, Pen铆scola, Moncofar i Alcal脿 de Xivert s’han reunit avui a Benic脿ssim per a posar en com煤 la problem脿tica a la qual s’enfronten este estiu per a complementar les seues plantilles de la policia local, despr茅s de l’aprovaci贸 de la nova Llei de Coordinaci贸 de les Policies Locals. Els alcaldes han posat de manifest les manques que deixa pendents la nova llei en la casu铆stica dels municipis tur铆stics, on l’increment de poblaci贸 茅s molt gran durant la temporada alta, que a m茅s dura entre tres i cinc mesos.

Fins ara, els municipis tur铆stics contractaven durant l’estiu un suplement de plantilles de manera interina. No obstant aix貌 la nova norma auton貌mica prohibeix esta contractaci贸 de refor莽os policials i solament permet fer una convocat貌ria de comissions de servei, 茅s a dir, fer una trucada a la mobilitat de destinaci贸 dels agents en eixe temps provinents d’altres municipis.
No obstant aix貌, com ha assenyalat Susana Marqu猫s, “Ning煤 ens garanteix que a estes comissions de servei hi hagen policies que volunt脿riament les vengen a cobrir. Cal tenir en compte que v茅nen d’altres llocs i necessiten allotjament i altres components laborals que poden no ser atractiu per a un agent d’un altre municipi. Per la qual cosa, i tenint en compte que solament en estos cinc municipis que ens hem reunit avui, ja s’han sol路licitat 60 comissions de servei, pot ser que arribe l’estiu i no hi hagen suficients agents per a donar un servei de qualitat com mereixen els nostres ve茂ns i els turistes que ens visiten”.

Els alcaldes han acordat demanar-li a la Generalitat que adequi l’articulat de la llei i contemple una modificaci贸 que permeta incorporar la singularitat dels municipis tur铆stics. De fet, els alcaldes tenen divendres que ve una cita amb el Director General de l’Ag猫ncia de Seguretat i Resposta a les Emerg猫ncies de la Generalitat Valenciana, Jos茅 Mar铆a Angel Batalla, per a traslladar esta preocupaci贸 i demanar-li possibles solucions de cara a la nova campanya d’estiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.