Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Els alumnes del curs de ‘Procés de fabricació ceràmica’ d’Onda realitzen les pràctiques en empreses del sector

Els alumnes del curs de ‘Procés de fabricació ceràmica’ d’Onda realitzen les pràctiques en empreses del sector

15 aturats onders es beneficien d’este nou curs que organitza l’Ajuntament davant la demanda de les empreses.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, acompanyat pel tinent d’alcalde de l’àrea de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament, Ángel Badenas, ha visitat als alumnes del curs de ‘Procés de fabricació ceràmica’, que esta setmana estan finalitzant les seues pràctiques en diferents empreses.

15 són els onders en situació de cerca d’ocupació que estan formant-se amb este nou curs. El temari ha sigut consensuat entre l’Ajuntament i la patronal ASCER, qui ha vist en la iniciativa de l’equip de govern una oportunitat d’ocupabilitat i un motor generador de l’activitat econòmica. “Les empreses que estan participant en el projecte ens han traslladat la seua satisfacció per la formació dels alumnes. I és que el temari que s’ha impartit s’ha adaptat al que ens demandaven els empresaris del sector de la ceràmica”, ha explicat l’alcalde, qui ha recordat que “continuem estant al costat del nostre sector ceràmic impulsant iniciatives com esta i oferint programes formatius adaptats a les necessitats concretes del teixit econòmic i empresarial, amb compromisos d’inserció laboral efectiva, i que a més atenga tant la formació bàsica com compensatòria del col·lectiu implicat, que els permeta cobrir les carències formatives que dificulten el seu accés directe al món laboral”.

Este curs de 225 hores, de les quals ja s’han realitzat les 150 teòriques, es completa amb 75 pràctiques no laborals, que garanteixen una experiència curricular molt important per a accedir al mercat de treball. La majoria de l’alumnat està realitzant les pràctiques en empreses d’Onda, encara que alguns estudiants les estan fent en taulelleres de Castelló, Almassora o L’Alcora. Durant les pràctiques, els estudiants estan manejant equips i màquines automàtiques per a fabricar productes ceràmics conformats, aplicant els coneixements teòrics adquirits en classe. A més, estan demostrant les seues aptituds i la seua capacitat d’intervenir en diferents operacions de manteniment preventiu.

Per a l’alcalde, “este curs suposa una gran oportunitat per a estos onders aturats, ja que adquireixen altes probabilitats d’incorporar-se al mercat laboral en completar el seu currículum amb formació específica”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.