fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Els alumnes del Taller d’Ocupació de Nules III de Fructicultura comencen la formació pràctica

Els alumnes del Taller d’Ocupació de Nules III de Fructicultura comencen la formació pràctica

Estan treballant en una de les parcel·les municipals on està previst que replanten noves espècies citrícoles.

El Taller d’Ocupació de Nules III es troba en la segona fase de funcionament, de manera que els alumnes de l’especialitat de Fructicultura es troben compaginant la formació teòrica amb la pràctica.

Per este motiu, s’ha habilitat una parcel·la municipal perquè realitzen les pràctiques consistents en el reconeixement i condicionament del terreny, desbrossat, poda de tarongers i instal·lació i remodelació de la xarxa de reg per goteig.

A més, esta setmana està previst que replanten noves espècies de tarongers per la qual cosa ja disposen de plançons de clementina.

“Els primers mesos han sigut de formació teòrica, tant general com específica, necessària per a conéixer els fonaments de la citricultura en totes les seues facetes. La duració d’este taller és d’un any i els seus participants obtindran un certificat de professionalitat en fructicultura aplicat a la citricultura homologat per la Conselleria d’Agricultura”, comenta la regidora de Polítiques d’Ocupació, Rosa Ventura.

Entre els diferents mòduls que es treballen en este taller d’ocupació es troba la preparació de terreny i plantació de tarongers; poda, empelt, reg, adobament, control fitosanitari, recol·lecció, transport, emmagatzematge, condicionament de la fruita i la seua comercialització.

Leave a Reply

Your email address will not be published.