fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Els bombers del Consorci de la Diputació han netejat més de 700 quilòmetres de pistes forestals per prevenir els incendis

Els bombers del Consorci de la Diputació han netejat més de 700 quilòmetres de pistes forestals per prevenir els incendis

Fins a 12 màquines i 15 efectius estan dedicats tot l’any a estes tasques de neteja de camins i per adequar les basses.

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló, dependent de la Diputació, ha netejat més de 700 quilòmetres de camins forestals per prevenir els incendis este estiu i millorar els accessos en cas que es produïsquen. Esta és la principal conseqüència del dispositiu iniciat el passat mes de setembre del 2016, gens més finalitzar la temporada estival.

Luis Rubio, diputat provincial de Bombers, sempre ha defensat que “els incendis de l’estiu es comencen a prevenir a la tardor”. Per això dóna tanta importància als treballs de neteja de pistes forestals realitzat pels seus efectius en els últims mesos.
En este sentit, des del mes de setembre del 2016 fins a maig del 2017, tots dos inclusivament, s’han adequat 683 quilòmetres de pistes al llarg de la província. “Encara que no estan tancats les dades de la primera quinzena de juny, s’han ampliat en total més de 700 quilòmetres tant per eliminar restes que puguen ser combustible del foc a l’estiu, així com per garantir la millor resposta possible en cas que sorgisquen emergències”, ha assegurat Rubio.

Ha estat la Unitat de Maquinària Pesada i Logística (UML), que integra un total de 12 màquines i 15 efectius, l’encarregada de desenvolupar estes tasques, dirigides des de la secció forestal del Consorci Provincial. Estos treballs de neteja tenen un doble benefici. Per un part, serveixen perquè els serveis d’extinció compten amb millors accessos en cas d’incendi, i per una altra, frenen la propagació del foc a través dels marges dels camins.

Així mateix, s’han revisat i adequat accessos i entorns de diferents basses distribuïdes al llarg de la província, destinades a ser utilitzades en cas d’incendi pels helicòpters o, fins i tot, per als mitjans terrestres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.