L’Ajuntament de Nules, a través de les regidories de Gent Major, amb el regidor Antonio Romero, i de Tradicions, amb la regidora Patricia Cascales, ha col·laborat amb l’activitat intergeneracional duta a terme per un grup d’alumnes del CEAM – Centre especialitzat d’atenció al gran-, de la localitat, que han compartit amb escolars dels CEIPs Pedro Alcázar i Cervantes.
D’aquesta manera, entre les activitats organitzades, se’ls ha ofert als escolars d’aquests centres l’exposició d’un power point, que, baix el nom ‘Vivències de la nostra infantesa i joventut, anys 50, 60 i 70’, ha posat en contacte als més menuts amb aquesta generació, amb la presència de Mª Ángeles Gaya, directora del centre i Antonio Romero, en representació de l’Ajuntament.
Després de la visualització, Romero ha manifestat la seua satisfacció amb aquest tipus d’iniciatives, destacant que “aplaudim aquestes iniciatives on la gent gran del CEAM ha explicat com es jugava abans i, el més important, presentat en format informàtic”. “Unes trobades intergeneracionals que són fonamentals per a la riquesa i el canvi d’impressions entre les diferents generacions”.
Curs d’informàtica i jocs tradicionals
Aquest document digital va ser elaborat en el curs d’informàtica de l’any passat ofertat als alumnes del CEAM, amb l’ajuda de la professora Fàtima Franch, i es va presentar al col·legi de la Consolació, sent reconegut a més en el centenari de l’obra social la Caixa, patrocinadora d’aquests cursos. Per tant, un treball que va experimentar una bona acceptació, de manera que aquest any s’ha optat per compartir-ho en més centres.
A més d’aquesta presentació audiovisual, s’han compartit jocs tradicionals entre grans i menuts, com ‘El bali’, ‘Xurro va’ i ‘Xanques’, entre altres. Unes activitats davant les que Cascales ha afirmat que considera “molt important poder recuperar els jocs tradicionals i poder transmetre als més menuts i menudes com es divertien els seus pares i els seus avis, fomentant a més el joc en família”.