fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Els escolars de Nules participen en una activitat intergeneracional amb un grup d’alumnes del CEAM

Els escolars de Nules participen en una activitat intergeneracional amb un grup d’alumnes del CEAM

L’Ajuntament de Nules, a trav茅s de les regidories de Gent Major, amb el regidor Antonio Romero, i de Tradicions, amb la regidora Patricia Cascales, ha col路laborat amb l’activitat intergeneracional duta a terme per un grup d’alumnes del CEAM – Centre especialitzat d’atenci贸 al gran-, de la localitat, que han compartit amb escolars dels CEIPs Pedro Alc谩zar i Cervantes.

D’aquesta manera, entre les activitats organitzades, se’ls ha ofert als escolars d’aquests centres l’exposici贸 d’un power point, que, baix el nom ‘Viv猫ncies de la nostra infantesa i joventut, anys 50, 60 i 70’, ha posat en contacte als m茅s menuts amb aquesta generaci贸, amb la pres猫ncia de M陋 脕ngeles Gaya, directora del centre i Antonio Romero, en representaci贸 de l’Ajuntament.

Despr茅s de la visualitzaci贸, Romero ha manifestat la seua satisfacci贸 amb aquest tipus d’iniciatives, destacant que “aplaudim aquestes iniciatives on la gent gran del CEAM ha explicat com es jugava abans i, el m茅s important, presentat en format inform脿tic”. “Unes trobades intergeneracionals que s贸n fonamentals per a la riquesa i el canvi d’impressions entre les diferents generacions”.

Curs d’inform脿tica i jocs tradicionals

Aquest document digital va ser elaborat en el curs d’inform脿tica de l’any passat ofertat als alumnes del CEAM, amb l’ajuda de la professora F脿tima Franch, i es va presentar al col路legi de la Consolaci贸, sent reconegut a m茅s en el centenari de l’obra social la Caixa, patrocinadora d’aquests cursos. Per tant, un treball que va experimentar una bona acceptaci贸, de manera que aquest any s’ha optat per compartir-ho en m茅s centres.

A m茅s d’aquesta presentaci贸 audiovisual, s’han compartit jocs tradicionals entre grans i menuts, com ‘El bali’, ‘Xurro va’ i ‘Xanques’, entre altres. Unes activitats davant les que Cascales ha afirmat que considera “molt important poder recuperar els jocs tradicionals i poder transmetre als m茅s menuts i menudes com es divertien els seus pares i els seus avis, fomentant a m茅s el joc en fam铆lia”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.