fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Els hospitals La Fe i Clínic de València ja poden iniciar la teràpia amb cèl·lules CAR-T

Els hospitals La Fe i Clínic de València ja poden iniciar la teràpia amb cèl·lules CAR-T

Després de l’autorització del Ministeri de Sanitat han passat una certificació establerta per l’Agència Europea del Medicament.

Els hospitals La Fe i Clínic de València tenen ja llum verda per a administrar tractament amb cèl·lules CAR-T als pacients adults que les precisen, sense haver de derivar-los a altres centres de Madrid i Barcelona, després d’haver passat recentment una certificació establerta per l’Agència Europea del Medicament (EMA).

Esta teràpia cel·lular avançada i de gran complexitat oferix una alternativa amb bons resultats clínics per a pacients amb leucèmia linfoblástica aguda o limfoma difús de cèl·lules grans B en situació de malaltia avançada, en els qui els tractaments actuals hagen fracassat.

La novetat d’esta tècnica residix en què s’extreuen cèl·lules del mateix pacient (limfòcits-T) que es modifiquen en laboratori de manera segura per a després infondre-les de nou en el malalt. És en este moment quan el material defensiu del mateix pacient, modificat en laboratori, ataca a les cèl·lules tumorals fins a acabar amb elles.

L’Hospital Universitari i Politècnic La Fe i l’Hospital Clínic Universitari de València han estat dos dels vuit centres espanyols autoritzats pel Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social fa uns mesos per a oferir este tipus de tractament.

Després de l’autorització del Ministeri és necessari passar una exhaustiva certificació establerta per l’Agència Europea del Medicament (EMA). Es tracta de garantir, per part de les companyies farmacèutiques que processen estes cèl·lules, tant la producció adequada com la seguretat dels pacients que la reben. Tant el Clínic com La Fe han passat ja esta certificació i ja estan preparats per a començar a tractar als pacients.

Leave a Reply

Your email address will not be published.