fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Els hospitals valencians baten el seu r猫cord hist貌ric de donaci贸 amb 255 donants a 2019, un 6,7% m茅s

Els hospitals valencians baten el seu r猫cord hist貌ric de donaci贸 amb 255 donants a 2019, un 6,7% m茅s

L’any passat es van realitzar 552 trasplantaments en la Comunitat Valenciana i altres 50 en altres autonomies amb 貌rgans procedents de la nostra.

Les dades d’activitat en trasplantaments i donacions en la Comunitat Valenciana durant 2019 llancen un saldo molt positiu. Amb 255 donants, la taxa de donaci贸 es va situar l’any passat en 51,4 donants per mili贸 de poblaci贸, per damunt de la mitjana nacional (48,9) batent-se un r猫cord hist貌ric de donaci贸 en la Comunitat, amb un augment del 6,7%.

La consellera de Sanitat Universal i Salut P煤blica, Ana Barcel贸, ha volgut agrair als familiars dels donants aqueix gest de generositat que realitzen, perqu猫 gr脿cies a ells moltes persones poden arribar a portar una vida normal: “脡s el gest m茅s altruista i gener贸s que pot realitzar una persona i des de la Conselleria de Sanitat continuarem treballant per a conscienciar a la ciutadania sobre la import脿ncia de la donaci贸 d’貌rgans”.

Durant l’any 2019, el 90% de les fam铆lies valencianes van dir s铆 a la donaci贸 enfront del 89,2% de 2018. L’objectiu del pla Estrat猫gic de 2016 era incrementar la donaci贸 d’貌rgans en un 10% i en data de hui s’ha incrementat ja un 24%.

Barcel贸 ha qualificat a m茅s de “excel路lent” la col路laboraci贸 amb l’Administraci贸 de Just铆cia en els 45 casos en els quals va ser necess脿ria la seua participaci贸 en el proc茅s durant l’any 2019, que va permetre dur a terme estes donacions.

L’hospital que major nombre de donacions va registrar l’any passat va ser l’Hospital General d’Alacant, amb un total de 40 donants, seguit de la Fe, amb 34. L’Hospital Cl铆nic de Val猫ncia va registrar 29 donacions i a l’Hospital General de Castell贸 es van produir 33 donacions convertint-se, amb una taxa de 64 donants per mili贸 de poblaci贸 en una de les prov铆ncies amb major 铆ndex de donaci贸 del territori de l’Estat malgrat ser un centre hospitalari en el qual no es realitzen trasplantaments.

Dels 255 donants d’貌rgans de donant cad脿ver registrats en 2019 (enfront dels 239 en 2018), 68 corresponen a donaci贸 en asistolia (26,6%) i 187 a mort encef脿lica. “Clarament es consolida la donaci贸 en asistolia controlada en la Comunitat Valenciana despr茅s de la implantaci贸 de l’equip de ECMO m貌bil que permet la realitzaci贸 d’esta mena de donaci贸.

ECMO movil en 2019 va fer 20 eixides que van permetre obtindre 40 renyons, 20 fetges i 5 pulmons per a poder ser trasplantats. La Comunitat Valenciana 茅s l’煤nica autonomia al pa铆s que oferix cobertura de ECMO m貌bil al 100% dels centres”, segons explica Rafael Zaragoza, director del Programa de Trasplantaments de la Comunitat Valenciana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.