fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Els joves busquen el seu futur a través de Creu Roja

Els joves busquen el seu futur a través de Creu Roja

En 2016 van participar 95 alumnes i l’índex d’inserció va ser del 42%

La Creu Roja ofereix alternatives professionals a un grup d’alumnes d’entre 18 i 29 anys, procedents del sistema de garantia juvenil, per reprendre els estudis o buscar una professió que els permeti garantir el seu futur. En 2016 van participar 95 alumnes, aconseguint un grau d’inserció del 42%.

Aquests alumnes realitzen visites a empreses de diferents sectors, l’última ha resultat una experiència especial. La trobada amb Fran Cabedo els ha obert els ulls, en tractar-se d’una persona amb la qual s’han identificat plenament, Un jove emprenedor de la seva mateixa edat, que parla el seu mateix llenguatge, amb similars aficions, i que ha estat capaç d’obrir dues tendes en un curt espai de temps a Almassora i Castelló, dedicades a la tecnologia i reparació, aconseguint un considerable èxit.

El projecte d’Activació, orientació i acompanyament, finançat pel Fondo Social Europeu i el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, pretén activar als joves entre 18 a 29 anys, adscrits al sistema de garantia juvenil, per ajudar-los en la cerca d’un futur professional.

La Creu Roja els ofereix les eines necessàries per esclarir el seu futur, visitant diferents mitjans que els puguin proporcionar sortides cap al món laboral. Una de les dinàmiques amb us alumnes és un ginkana a la recerca de recursos, per tota la ciutat, oberts a ofertes laborals com: SERVEF, Cambra de comerç, ETTs, etc.
En 2016, la Creu Roja va atendre a 95 joves, aconseguint una inserció del 42%. En l’actualitat hi ha 12 joves de diferents procedències, que reben una atenció especialitzada a través de tutories individuals i orientació grupal, amb una metodologia dinàmica, adaptada al col·lectiu i centrada en treball competencial i el recorregut de millora en aspectes de creixement personal aplicat a l’ocupació.

Leave a Reply

Your email address will not be published.