fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Els joves de Nules participen creativament en la rehabilitació del casal jove

Els joves de Nules participen creativament en la rehabilitació del casal jove

El Pla de Participació Juvenil ha posat en marxa els primers tallers per a dissenyar el nou espai

El Casal Jove de Nules es rehabilita de forma creativa amb la participació d’alumnes de l’IES Gilabert Centelles. Un equip d’artistes ha realitzat aquestes setmanes els primers tallers per consultar als joves de la localitat diferents temes relacionats amb la pintura, materials i mobiliari per a l’espai, i ha iniciat el treball pràctic amb la seua participació.

Els tallers els imparteixen David GonHer i Carlos Sánchez, artistes especialistes en reciclatge creatiu, que utilitzen fanals, senyals de trànsit, parts de cotxes, bidons, banyeres i altres elements de desballestament, palets, mobles retirats, en altres. El resultat és un espai sorprenent, extremadament còmode i interactiu.

El procés forma part del Projecte Transforma, un Pla de Participació Juvenil per a la franja d’edat més desemparada en activitats, la que va des dels 12 als 18 anys, que no disposa d’un espai on estar ni d’una programació d’activitats més enllà de l’espai lectiu de l’institut.

Des del Casal Jove de Nules es resoldrà aquesta situació, dotant-los de sala d’estar, sala de projeccions, ludoteca, sala de karaoke, una programació periòdica d’activitats elegides per ells o d’un centre excursionista. Aquesta actuació respon a la preocupació dels pares i de l’Ajuntament de Nules per la falta d’alternatives d’oci i cultura per als joves.

El Projecte Transforma va començar l’estiu passat amb consultes als joves de Nules per saber quines són les seues principals activitats i interessos. L’espai de treball amb joves ha sigut l’IES Gilabert Centelles, amb la col·laboració de la direcció, els departaments i el professorat. Des dels departaments s’estan fent propostes que es posaran en acció quan el Casal Jove estiga disponible. El Pla de Participació està coordinat per Heterotopia, Centre d’Estudis d’Acció i Participació.

Leave a Reply

Your email address will not be published.