fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Els menors de 10 anys arriben a ingerir més sal de la que caldria

Els menors de 10 anys arriben a ingerir més sal de la que caldria

Este fet els predisposa al fet que siguen adults hipertensos.

Un estudi realitzat per la Universitat Computense de Madrid (UPM) ha demostrat que el 85% dels xiquets menors de 10 anys ingereixen una mitjana de 7,8 g de sal al dia, el doble de la dosi recomanada.

Per tal de poder obtenir estes dades, els investigadors han realitzat un estudi en què han analitzat els nivells de sodi excretats en l’orina d’estos menors, que solen ser fiables i permeten identificar amb un alt grau de precisió la quantitat de sal en la dieta.

Durant esta investigació, a més, s’ha arribat a la conclusió que únicament el 20%-25% de la sal procedeix de la sal utilitzada en la cuina. Molta d’esta sal també es trobava en les calories dels aliments, i per tant, els xiquets tenien més quantitat de sodi en l’orina que les xiquetes, ja que ingereixen més calories.

Este fet, doncs, suposa un perill per tots estos xiquets que ja tenen una alta quantitat de sodi en el seu cos i que són ja propensos a ser adults hipertensos en el futur o a patir malalties com l’obesitat, osteoporosis, diabetis o malalties renals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.