fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Els serveis d’emergència de Castelló es preparen per a activar els recursos necessaris davant el temporal de pluja i mar prevista per als pròxims dies

Els serveis d’emergència de Castelló es preparen per a activar els recursos necessaris davant el temporal de pluja i mar prevista per als pròxims dies

A l’espera de veure com evoluciona la situació meteorològica, el CPBC ha activat de manera preventiva el dispositiu de pluges en la totalitat de la província.

Sobre la base de les previsions de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ,la Generalitat Valenciana, a través de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) ha activat la preemergència nivell taronja per temporal de pluges en el litoral sud de la província i s’ha emès avís per pluja en la resta de província i per temporal marítim en tota la costa. El departament de bombers de la Diputació de Castelló està preparat per a intervenir de manera immediata davant qualsevol incidència derivada d’aquesta situació.

Les previsions d’AEMET indiquen que a partir de demà Dimecres dia 4 està previst un empitjorament general de la situació meteorològica a la província, iniciant-se un episodi de pluges fortes la incidència final de les quals a la província pot variar segons diversos factors, per la qual cosa es recomana un seguiment de l’actualització en les previsions i avisos.

Actualment es preveu una situació de fortes pluges, puntualment acompanyades de tempesta, amb possibilitat d’acumulats de fins a 100mm/*12h i 20mm/h,tant demà Dimecres com el Dijous, amb especial incidència en el litoral sud de la província.

Al mateix temps, AEMET preveu temporal marítim en tot el litoral de la província amb vents de l’est-nord-est amb intervals de força 7 i ones de 3 metres.

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló (CPBC) disposa d’un ampli dispositiu en tota la província preparat per a ser activat de manera immediata en cas de ser necessari. L’activació de recursos es realitzarà gradualment sobre la base de les necessitats puntuals de cada moment i cada zona, determinades per l’evolució de la situació.

Cal destacar que aquest dispositiu inicial s’anirà incrementant de manera automàtica sobre la base de l’evolució de la situació i segons les necessitats en cada zona operativa.

Entre les electrobombes es compta amb 2 bombes de buidatge d’aigua de gran cabal i 1 especial per a acovardeixi de sòlids i fangs.

D’altra banda també es compta amb altres 15 camions autobomba corresponents a les Unitats de Bombers Forestals de la Generalitat assignades al Consorci de Castelló.

Al costat de tot aquest dispositiu, el Consorci de Bombers té també activades la URM (Unitat de Rescat en Muntanya) i la URA ( Unitat de Rescat Aquàtic) amb efectius distribuïts en els 4 parcs de bombers professionals.

La URA (Unitat de Rescat Aquàtic) disposa d’un vehicle remolc dotat amb una embarcació pneumàtica de rescat i la resta de material necessari per a atendre qualsevol rescat en terra o mar.

A més en la Unitat de Rescat Aquàtic es compta amb:

– 2 embarcacions zodíac de rescat en baix calat
– 3 motos aquàtiques de rescat
– 5 pots de rescat en zones d’aigua estancada
– 3 embarcacions semirrígidas bimotor de 10 metres per a rescat marítim amb base en els ports de Benicarló, Oropesa i Borriana.

La UML (Unitat de Maquinària i Logística) també està totalment operativa per a reforçar als dispositius de Bombers.

La UML disposa de:
3 pales frontals carregadores
1 pala mixta
3 camions polivalents amb grua
3 tractors
1 rul compactador i diferent equipament auxiliar.

Està també activada la unitat de voluntaris de Protecció Civil de Diputació de Castelló per a actuar de manera immediata com a suport logístic al dispositiu de bombers.

Consells per a la població:

Des del CPBC es vol insistir a la ciutadania en general perquè, de no ser estrictament necessari, s’eviti circular per carretera. En cas de fer-ho, en cap concepte s’han de travessar zones inundades, ni llits de rius i barrancs encara que es crea poder fer-ho.

També és important evitar programar activitats a la muntanya especialment en zones pròximes a llits de rius i barrancs.

En l’habitatge és important revisar les canalitzacions i baixants d’aigua, així com assegurés que els desguassos de terrasses exteriors estan nets per a evitar acumulacions d’aigua.

Insistim a informar-se de les actualitzacions meteorològiques i activació de preemergències o emergències a través de Aemet i GVA112.

En cas de situacions d’emergència telefonar al 112.

  1. Des del Centre Provincial de Coordinació del CPBC, es gestionarà, en coordinació amb la AVSRE (Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a Emergències) i la resta d’administracions implicades, tot el dispositiu d’actuació del departament de Bombers de la Diputació de Castelló.

Leave a Reply

Your email address will not be published.