fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Els tomàquets de penjar de Castelló guanyen com a millors de la Comunitat Valenciana

Els tomàquets de penjar de Castelló guanyen com a millors de la Comunitat Valenciana

Per segon any consecutiu, el mercat gastronòmic i cultural de Dénia, Els Magazinos, i Cerveses Túria han celebrat l’II Concurs La millor tomaca de la Marina com a homenatge a l’agricultor local.

A diferència de l’any passat, en el qual la cita se centrava només en la comarca de la Marina, aquesta edició s’ha ampliat a productors de tota la Comunitat Valenciana, amb 30 concursants. La majoria d’ells de la província d’Alacant, amb especial focus en La Marina, però també 5 de la província de Castelló i alguns de València. En total s’han presentat 48 varietats en la categoria de millor tomàquet, 15 en la de millor tomàquet de penjar i 10 a la de millor tomàquet en conserva o sec.

L’II Concurs La millor tomaca de la Marina s’ha convertit en una festa en honor als productors com a reconeixement a l’esforç i al treball que realitzen i per això, aquest diumenge 25 de juliol consumidors i agricultors van poder gaudir un “esmorzaret tomaquer” en els locals de Els Magazinos: El Baret de Robert, El Cachirulo, Ostrarium, Allora, La Pinchoteca, The Speak i La Lola, així com comprar alguns tomàquets de la Marina i els millors olis de Diania amb la presència de Cooperativa Plans Olivista, OCTOBRIS, Castell de la Costurera, Tossut Agroecologia Sostenible, Almàssera de Millena, Cooperativa Catòlica Cocentaina, Oli del Comtat i Oli de Xàbia – Oligarum.

Leave a Reply

Your email address will not be published.