fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

En el Fòrum Jove de Sagunt s’han recollit 49 possibles solucions als problemes que es van plantejar en la passada edició

En el Fòrum Jove de Sagunt s’han recollit 49 possibles solucions als problemes que es van plantejar en la passada edició

La delegació de Joventut i Infància realitza esta activitat per a elaborar el Pla Integral de Joventut 2021-2025 amb ajuda dels joves saguntins.

Dissabte passat va tindre lloc la segona reunió del Fòrum Jove, l’assemblea oberta de joves que forma part del procés participatiu de la regidoria de Joventut i Infància per a elaborar el seu Pla Integral de Joventut 2021-2025.

En esta segona trobada van participar al voltant de 25 joves, juntament amb la part tècnica del departament, i el regidor de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, que va assistir a este fòrum. El grup de participants era heterogeni quant a edat (de 15 a 24 anys), estudis realitzats i molt igualat en qüestió de gènere, 50% xiques i 50% xics.

Durant la sessió, els participants van exposar possibles solucions a les problemàtiques que es van plantejar en l’anterior quedada, la qual va tindre lloc al desembre de 2020. Entre les mancances que es trobaven a la ciutat van destacar la falta de llocs d’oci, l’escassetat de locals d’assaig i sales d’estudi, així com de zones per als vianants. També van reclamar l’agilitació de les obres del futur IES nº5, l’augment de l’oferta de graus superiors i mitjans en els centres de secundària, la millora dels horaris del transport públic i l’augment de carrils bici, entre altres propostes.

Cal tindre en compte que els problemes es van detectar en la reunió anterior però també es van recollir de les enquestes realitzades en els propis instituts i a través de l’enquesta/tauler en línia que porta alguns mesos funcionant. A través d’estos problemes, dissabte passat es van proposar un total de 49 propostes que serviran com a base de les futures iniciatives que plantejarà el Pla Jove.

La reunió es va iniciar presentant les principals problemàtiques i necessitats identificades per a, posteriorment, començar a treballar amb les propostes. Es va fer una primera reflexió individual i seguidament es va treballar en xicotets grups per àrees, intentant fomentar el debat i la creativitat en l’elaboració de propostes.

Guillermo Sampedro, regidor de Joventut i Infància, comenta que continuen treballant per la gent jove i per a la gent jove: «Seguim amb la nostra idea de donar poder i eines a la gent jove, perquè tinguen ells i elles el protagonisme en les polítiques de Joventut de l’Ajuntament i de la regidoria. Es tracta d’empoderar-los, donar-los veu, per a conéixer la seua realitat, les seues demandes, la seua opinió i les seues propostes. Són els protagonistes del futur Pla de Joventut i és la gent jove la que està dissenyant-ho amb les seues aportacions, mostrant-nos les seues necessitats, els seus interessos i, sobretot, les seues solucions».

La recollida de propostes segueix oberta de manera virtual i seguidament es procedirà a prioritzar les iniciatives i que la comissió tècnica, formada pels tècnics i les tècniques municipals, les estudien per a pressupostar-les i veure si es tracta de competències de l’ajuntament o no.

Les i els interessats a consultar les 49 propostes podran trobar-les en el següent enllaç: https://padlet.com/plajove2126/lhr53cle8pps3vy1

Leave a Reply

Your email address will not be published.