fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Es dóna per finalitzat l’episodi de contaminació a la platja de Les Fonts d’Alcossebre

Es dóna per finalitzat l’episodi de contaminació a la platja de Les Fonts d’Alcossebre

També s’ha obert al bany.

La platja de Les Fonts d’Alcossebre torna a estar oberta al bany, després d’haver comunicat el Servei de Planificació de Recursos Hidràulics i Qualitat de les Aigües de la Generalitat, que es dóna per finalitzat l’episodi de contaminació detectat el passat 25 de juliol. Les analítiques realitzades, segons les últimes mostres preses el dimarts 30 de juliol, en tres punts diferents de la platja -zones nord, centre i sud- certifiquen el descens dels nivells d’E-coli i enterococs, amb índexs molt per sota del màxim permès, per la qual cosa es considera que les aigües tornen a ser aptes per al bany. Per part de l’Ajuntament ja es contava amb analítiques realitzades amb mostres del divendres per la vesprada i el dissabte on es certificava la qualitat de les aigües.

Després de la detecció el passat divendres 25 de juliol d’un focus de contaminació fecal localitzat a la surgència sud dels manantials naturals de la platja, des de l’Ajuntament es va instal·lar, com a mesura d’urgència, un sistema de bombeig per evacuar l’aigua provinent de la font i reconduir-la a la xarxa de sanejament. A més, s’han realitzat tasques d’inspecció i control, per part de l’empresa que gestiona el sanejament municipal, per a localitzar les causes de la contaminació.

Per part de l’Ajuntament s’ha recordat que “des de 2017, l’Ajuntament ha centrat els seus esforços econòmics i tècnics en renovar progressivament el clavegueram de la zona Les Fonts i continuarem treballant i reclamant la implicació de la resta d’administracions perquè puguem trobar una solució definitiva i no es torni a produir un episodi com aquest “, ha explicat el regidor d’Urbanisme, Miguel Martorell. En qualsevol cas, s’ha recordat que “és una platja artificial, que compta amb la singularitat de les fonts naturals que provenen d’aqüífers subterranis que dificulta trobar l’origen de la contaminació i, segons ens confirmen els propis tècnics de la Conselleria, és de les platges més sensibles de la Comunitat Valenciana el que, d’altra banda, la fa tan valorada “.

Leave a Reply

Your email address will not be published.