fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Es fomentarà el reciclatge de vidre a Vinaròs durant el Carnaval amb una campanya pionera a la Comunitat Valenciana

Es fomentarà el reciclatge de vidre a Vinaròs durant el Carnaval amb una campanya pionera a la Comunitat Valenciana

Entre el 23 i el 26 de febrer les comparses competiran per veure quina és la que més recicla, pesant els residus en una bàscula gegant.

Este Carnaval el reciclatge de vidre serà un dels objectius de les comparses, que formaran part de la nova campanya de sensibilització ciutadana que busca conscienciar els festers de la importància de tenir unes festes més sostenibles.

Guillem Alsina, regidor d’Obres i Serveis, ha explicat que l’Ajuntament col·labora amb esta iniciativa d’Ecovidrio, anomenada “Ho diu Don Carnal, recicla vidre en Carnaval”, la primera d’este tipus que es realitza a la Comunitat Valenciana.

“La campanya es desenvoluparà des del 23 al 26 de febrer i repta a totes les comparses a competir per veure quina és la que aconsegueix reciclar la quantitat més gran de quilograms de vidre durant estos dies”, ha explicat Alsina.

Per la seva banda, Roberto Fuentes, d’Ecovidrio, ha detallat que es col·locarà a l’avinguda de la Mediterrània una bàscula gegant, on les comparses podran acudir de 12:00 a 18:00 hores a pesar i reciclar els seus residus de vidre. També hi haurà dos contenidors decorats amb Mr. Iglú Don Carnal i Mr. Iglú Donya Quaresma.

“A més tindrem una eco patrulla informativa que visitarà les penyes i diversos monitors que repartiran bosses perquè les comparses puguen dur a terme esta acció més fàcilment”, ha indicat Fonts.

El rànquing de reciclatge es podrà conèixer a cada moment a través del web www.reciclavidrioencarnaval.es i, finalment, els guanyadors seran premiats amb una cistella de productes de la terra valorada en 500 euros. Així mateix, s’ha reforçat el sistema de recollida dels contenidors, ha confirmat Alsina.

El president de la Comissió Organitzadora del Carnaval (COC), Jordi Febrer, ha acabat la roda de premsa animant a tots els comparsers a participar en esta campanya, per elevar la mitjana de quilograms d’envasos reciclats al municipi, que és d’uns 20 quilos anuals per veí.

Leave a Reply

Your email address will not be published.