fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Es prohibeix banyar-se a la Platja Nord de Pen铆scola

Es prohibeix banyar-se a la Platja Nord de Pen铆scola

L’Ajuntament de Pen铆scola ha comunicat a primera hora de la vesprada la prohibici贸 per al bany en la Platja Nord de Pen铆scola, despr茅s de la comunicaci贸 emesa per la Direcci贸 general de l’Aigua de la Generalitat Valenciana ordenant el tancament de la zona de bany per contaminaci贸 de curta durada, en identificar-se nivells elevats de par脿metres biol貌gics en les aig眉es.

Les mostres de les aig眉es analitzades es van prendre el passat 10 de juliol i superen els l铆mits establits segons el Reial decret 1341/207 de l’11 d’octubre sobre la Gesti贸 d’Aig眉es de bany que s贸n aptes per a banyar-se . L’脿rea de medi ambient i platges municipal ha rebut la comunicaci贸 per part del Servei de Planificaci贸 de Recursos Hidr脿ulics i Qualitat de les Aig眉es a primera hora de la vesprada d’avui i dem脿 dijous es coneixeran els resultats de la seg眉ent anal铆tica de control. L’Ajuntament en tenir coneixement dels resultats, ha sol路licitat dues anal铆tiques m茅s per a poder comparar resultats en les primeres hores del dia de mat铆.

L’Ajuntament ha activat el protocol de forma autom脿tica, convocant l’脪rgan Gestor de Platges i informant al servei d’informaci贸 tur铆stica del municipi, els concessionaris dels serveis en platges, el servei de socorrisme, Policia Local i a la ciutadania a trav茅s del comunicat oficial.

Per part de la regidoria de Platges, s’ha procedit a ordenar immediatament el tancament al bany, hissant la bandera roja i comunicant la prohibici贸 a trav茅s de cartells informatius instal路lats en la platja, en les xarxes socials de car脿cter municipal i suports web.

Des de l’脿rea de Turisme s’ha procedit a informar als empresaris locals perqu猫 disposen de la informaci贸 oficial.

La platja tornar脿 a obrir-se al bany quan els resultats anal铆tics mostren valors concordes amb una qualitat d’aigua apta per al bany. S’informar脿 de forma gradual i detallada dels resultats a mesura que les empreses externes i la Conselleria competent els facilite a l’administraci贸 local.

Leave a Reply

Your email address will not be published.