Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Es proposen millores per al servei de transport públic per carretera al nord de Castelló

Es proposen millores per al servei de transport públic per carretera al nord de Castelló

La jornada es va dur a les Coves de Vinaromà i girà al voltant del nou mapa de concessió del servei de transport de viatgers per carretera

Este 16 de maig es va celebrar a Coves de Vinromà una jornada al voltant del nou mapa de concessió del servei públic de transport de viatgers per carretera de l’Àrea Nord de Castelló, esdeveniment que va comptar amb la participació del regidor d’Ordenació del Territori de l’Ajuntament de Vinaròs, Jan Valls.

Durant esta jornada es va donar a conéixer la situació precària en què es troben les concessions pel que fa al transport, i el treball iniciat fa més d’un any per a l’elaboració d’un nou mapa concessionari del transport públic per carretera. “Es tracta d’un procés de participació de la Direcció General d’Obres públiques, Transport i Mobilitat, de cara a conéixer les mancances i suggeriments per part dels Ajuntaments de l’àrea”, ha assenyalat Valls.

Les propostes presentades pel regidor giren al voltant de la connexió de la xarxa d’autocars de l’àrea Nord de Castelló amb el Centre Hospitalari de Vinaròs. Així mateix, va demanar connectar la xarxa d’autocars de l’àrea Nord de Castelló amb l’estació de tren de Vinaròs, per atendre especialment la demanda d’estudiants universitaris a la comarca del Baix Maestrat.

També es va parlar de la connexió de la xarxa d’autocars de l’àrea Nord de Castelló amb l’Aeroport de Castelló, per tal d’afavorir tant el turisme de platja com el rural. En el mateix sentit, Valls també va traslladar la necessitat de pensar en una mobilitat més enllà de les fronteres administratives, i possibilitar més enllaços amb Barcelona.

També es van abordar qüestions que afecten la renovació de flota, tant en les condicions d’accessibilitat en persones majors i mobilitat reduïda per l’envelliment de la població, en relació al medi ambient, per tal que s’analitze la possibilitat que part del transport sigui amb una flota de baixa emissió de CO₂ o elèctrica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.