fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Es redu茂xen els mosquits tigre a Borriana

Es redu茂xen els mosquits tigre a Borriana

L’煤ltim informe del Servei Provincial de Plagues confirma l’efectivitat dels treballs preventius contra el mosquit tigre.

L’informe realitzat pel Servei Provincial de Plagues pertanyent a la Diputaci贸 de Castell贸 ha confirmat en data del 29 d’agost de 2017 que 鈥渄espr茅s de la visita realitzada en l’脿rea urbana del municipi, no s’ha detectat la pres猫ncia de cap dels estats del cicle vital dels mosquits鈥. Una confirmaci贸 rubricada pel Catedr脿tic de Control de Plagues, Ricardo Jim茅nez Peydr贸, a trav茅s d’un Servei Provincial dependent de la mateixa Diputaci贸. Tal com ha volgut assenyalar l’edil de l’脿rea, Manel Navarro, 鈥溍﹕ la tercera ocasi贸 en la qual des de l’oposici贸 es llancen informacions sense cap tipus de dada, estad铆stica o queixa formal sobre la pres猫ncia de mosquits. Una vegada m茅s es recorre a 鈥渆ls ve茂ns diuen鈥 o a asseverar que 鈥渉i ha una proliferaci贸 en els 煤ltims dies鈥, sense aportar res m茅s que afirmacions sense cap base cient铆fica o estad铆stica鈥. Segons ha volgut explicar el mateix Navarro, 鈥渏a en el mes de juliol vam fer p煤blics els informes del Servei Provincial de Plagues, i en aquesta ocasi贸, torna a succeir el mateix amb el mes d’agost, ja que la informaci贸 que es trasllada des de la Diputaci贸 茅s que no existeix cap tipus de mosquit ni larva en el conjunt de l’脿rea urbana鈥.

A m茅s, Navarro ha volgut tamb茅 afegir les xifres sobre queixes formals o reclamacions que s’hagen fet arribar al departament. Aix铆, s’han registrat un total de 3 queixes a trav茅s del Registre Municipal, i tan sols 13 en la plataforma habilitada a trav茅s de la mateixa empresa encarregada dels controls, actuacions preventives i revisi贸 setmanal de possibles focus de proliferaci贸. Com ha recalcat Navarro, 鈥渁questes s贸n les dades objectives i registrades de les quals disposem, molt menors que en 2016, i encara m茅s per sota de les queixes que es van registrar durant l’estiu de 2014 o 2015鈥. Finalment Navarro ha volgut afegir que 鈥渄urant aquest 2017 les primeres actuacions preventives es van avan莽ar al mes de febrer, quan anteriorment mai s’havien fet abans del mes d’abril o maig, i al contrari del que es feia fins a 2015 quan s’inclo茂a el tractament contra els mosquits en el contracte DDD (Desinsectaci贸, desinfectaci贸 i desratitzaci贸) valorat de forma global en 18.000 euros, en aquest 煤ltim exercici la regidoria ha dotat exclusivament per a labors contra el mosquit, 15.000 euros a trav茅s d’un contracte espec铆fic鈥. Si a aix貌 se li suma que 鈥渟’ha creat una ordenan莽a per a donar cobertura a la poblaci贸 davant ve茂ns inc铆vics, s’han realitzat actuacions especials com la del pintat de m茅s de 1.000 embornals amb la t猫cnica Inesfly, s’han realitzat xarrades informatives en cada zona del litoral de Borriana, s’han instal路lat caixes niu鈥ix铆 que ens sembla realment curi贸s que l’oposici贸 afirme ara que l’煤nica administraci贸 que realment ha pres seriosament la situaci贸 haja sigut la Provincial, que 茅s la mateixa que ens confirma fa dues setmanes que no s’ha trobat ni una sola pres猫ncia de larves ni de mosquits en la ciutat鈥.

Finalment, Navarro ha volgut recordar als ve茂ns i ve茂nes de 鈥渢ots aquells habitatges de la zona mar铆tima que s’utilitzen com a segona resid猫ncia, que en aquesta 猫poca de tornada als domicilis habituals, seguisquen tenint en compte les recomanacions i consells de no deixar cap tipus d’aigua estancada en macetes, tolls, piscines o qualsevol lloc en el qual puga acumular-se, ja que suposen un seri贸s risc per a una possible nova proliferaci贸鈥. A m茅s, ha confirmat que s’han continuat realitzant les labors de control de possibles focus de proliferaci贸 i s’ha seguit amb els tractaments tant preventius com de desinsectaci贸 durant les darreres tres setmanes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.