fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Estabilitzat l’incendi forestal a Picassent que va obligar a evacuar diversos xalets

Estabilitzat l’incendi forestal a Picassent que va obligar a evacuar diversos xalets

El foc ha sigut reclasificat com a incendi forestal i ha mobilitzat nombrosos mitjans d’extinci贸.

L’incendi forestal declarat a Picassent, Val猫ncia, ha sigut estabilitzat despr茅s de diverses hores d’intens treball de les autoritats. El foc, que va comen莽ar com a un incendi de vegetaci贸, va ser reclasificat com a incendi forestal a causa de la seua extensi贸 i proximitat a terreny forestal. Encara que no s’han registrat danys, diversos xalets de la zona van haver de ser evacuats per precauci贸.

El Centre de Coordinaci贸 d’Emerg猫ncies de la Generalitat Valenciana ha mobilitzat tres dotacions del Consorci Provincial de Bombers de Val猫ncia, tres unitats del servei de bombers forestals, tres autobombes, dos mitjans aeris, dos agents mediambientals, una unitat de prevenci贸 forestal, un t猫cnic forestal i una ambul脿ncia de Suport Vital B脿sic (SVB) per a fer front a l’incendi. La prioritat ha sigut la protecci贸 de les vivendes properes al foc, que no han sofert danys.

Aquest incendi s’afegeix al que est脿 afectant des del dijous a l’interior de la prov铆ncia de Castell贸, que ha obligat a evacuar vuit localitats i que, a causa de les altes temperatures i el fort vent, est脿 dificultant que es controle. El nivell 1 del Pla Especial Front al Risc d’Incendis Forestals (PEIF) es va establir a Picassent a causa de la proximitat de b茅ns no forestals i la seua possible afectaci贸. El PEIF s’activa quan una situaci贸 d’emerg猫ncia per incendis forestals pot afectar greument a b茅ns forestals o lleugerament a la poblaci贸 i b茅ns de naturalesa no forestal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.