fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Europa premia un projecte de sistemes d’indicadors turístics en el què ha participat Morella

Europa premia un projecte de sistemes d’indicadors turístics en el què ha participat Morella

La Comissió Europera atorga el premi “ETIS Social and Cultural Impact Achiever” a l’Agència Valenciana de Turisme pel projecte Sistema Europeu d’Indicadors Turístics, en el què van participar sis destinacions de la Comunitat Valenciana, entre elles, Morella.

La Comunitat Valenciana ha estat una de les vuit destinacions europees guardonades amb el premi “ETIS Social and Cultural Impact Achiever”, que lliura la Comissió Europea. Per a la realització d’aquest projecte, l’Agència Valenciana de Turisme va treballar amb sis destinacions turístiques, entre elles Morella.

El regidor de turisme, Jorge Garcia, assenyala que “ja era una bona notícia que l’Agència Valenciana de Turisme triara Morella per formar part d’aquest projecte, però que es reconegue a nivell europeu reforça més l’aposta basada en la qualitat en la destinació turística que s’està realitzant des de fa anys, tant des del sector públic com del privat”. En aquest sentit, afegia que “a Morella s’està fent un gran esforç per millorar cada dia i oferir la millor qualitat turística als visitants i ser una destinació sostenible, tant des de l’Ajuntament com des del sector empresarial”. Així, recordava que l’any 2010 ja es va optar per formar part del sistema de qualitat en destinacions turístiques SICTED, moment en el què va ser el primer municipi de la Comunitat Valenciana reconegut per aquesta xarxa impulsada per Turespanya i la FEMP. Aquesta xarxa pretén crear un nivell de qualitat turística homogènia en els serveis de la destinació turística. A més, cal recordar que des de fa anys, l’Oficina de Turisme de Morella té la Q de qualitat.

La candidatura autonòmica a aquest premi internacional es basava en l’aplicació del Sistema Europeu d’Indicadors Turístics en diferents destinacions amb un model turístic diferenciat, així com pels seus èxits en la millora d’accés amb diversitat funcional. Les localitats que han participat en aquest projecte són Morella, Peníscola, Utiel, Gandia, Alcoi i Benidorm. El projecte de l’Agència Valenciana de Turisme s’ha imposat a més de cent candidatures que optaven a aquest reconeixement.

Leave a Reply

Your email address will not be published.