fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Finalitza la rehabilitació de la Torre del Racó de Morella

Finalitza la rehabilitació de la Torre del Racó de Morella

Esta setmana acabaran de desmuntar la bastida que utilitzen per als treballs de reconstrucció de la part exterior.

La Torre del Racó es va veure afectada estructuralment per les pluges de 2015, les quals van obrir una gran escletxa. L’entrada principal de Morella recuperarà la normalitat este mes d’agost.

La Torre del Racó arriba a la recta final de la seua rehabilitació i esta setmana es veurà lliure de la bastida des d’on es realitzen els treballs de rehabilitació. D’esta manera, l’entrada principal a la ciutat de Morella recuperarà la normalitat després de molt de temps amb la bastida de seguretat que subjectava la torre. Finalment, quedaran alguns treballs en l’interior de la torre que es realitzaran al mes de setembre.

Amb esta actuació finalitzada, l’entrada principal de Morella tornarà a lluir en la seua màxima esplendor, així com el trànsit de la zona ja no es veurà afectat per l’estructura que impedia un dels accessos a l’aparcament de l’Albereda. El Regidor d’Obres, Amadeu Bordàs, ha destacat que “ha sigut una actuació laboriosa per tal de rehabilitar estructuralment esta torre en la qual es va obrir una escletxa l’any 2015”. L’edil ha explicat que “ja s’han acabat els treballs sobre la façana de la torre i esta setmana acabaran de desmuntar la bastida des d’on es realitzen estes tasques, de manera que sols quedaran alguns treballs en l’interior”. Amadeu ha comentat que “la rehabilitació ha complit els terminis que tenia previstos i estar llesta a principis d’agost”. Finalment, ha remarcat que “amb la Torre del Racó rehabilitada, Morella recupera el Passeig de Ronda des de les Torres de Sant Miquel fins a la Torre de la Nevera, un dels atractius turístics més importants en la visita a les muralles de Morella”.

La Torre del Racó està situada a l’entrada principal de Morella al costat de les Torres de Sant Miquel. Esta torre es va veure greument afectada per les pluges del 2015 quan va sortir una gran escletxa, la qual feia perillar l’estructura. Des d’este moment es va instal·lar una bastida d’emergència que subjecta l’estructura de la torre per a no caure. Així, els treballs realitzats durant este 2018 han permès recuperar l’estabilitat de la torre, així com buidar l’interior de la mateixa i netejar tota l’estructura.

Leave a Reply

Your email address will not be published.