fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

FOBESA i l’UJI lliuren virtualment 26 beques a l’alumnat resident a Benicàssim

FOBESA i l’UJI lliuren virtualment 26 beques a l’alumnat resident a Benicàssim

L’import màxim de la beca és de 1.000 euros per alumnes beneficiari.

La Universitat Jaume I i FOBESA han lliurat les Beques FOBESA concedides a 26 estudiants de grau de l’UJI residents a Benicàssim en un acte que s’ha celebrat virtualment avui 20 de maig de 2021, presidit per la rectora, Eva Alcón, i que ha comptat amb la participació de la vicerectora d’Estudis i Compromís Socials, Inmaculada Rodríguez; l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués; el president del Grupo Gimeno, Enrique Gimeno; el director de Fobesa, Juan Pablo Mateo, i el gerent de la Fundació General de l’UJI, Juan Antonio Bertolín.
Les Beques FOBESA persegueixen afavorir la formació de l’alumnat de la universitat pública de Castelló, així com projectar les sinergies entre el teixit empresarial i la comunitat universitària amb l’objectiu d’impulsar el desenvolupament social i econòmic del seu entorn més pròxim.

L’import de les beques, dotades en conjunt amb més de 22.100 euros, s’ha destinat a donar suport a estudiantat universitari matriculat en el curs acadèmic 2020-2021 resident a Benicàssim, que per les seues circumstàncies econòmiques puga tenir dificultats per a fer front a les taxes universitàries vigents. Per a la concessió d’aquestes beques s’han tingut en compte tant criteris acadèmics com econòmics. L’import màxim per alumne és de 1.000 euros.

La convocatòria ha rebut 59 sol·licituds: tres de la branca d’Arts i Humanitats; 36 de la de Ciències Socials i Jurídiques; tres de Ciències; cinc d’Enginyeria i Arquitectura; i 12 de Ciències de la Salut. Finalment, s’hi han admès 26.

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha traslladat la seua enhorabona als 26 estudiants de grau i ha destacat que “aquestes beques representen una doble oportunitat: per a l’alumnat, la possibilitat de cursar estudis superiors; i per a la Universitat, l’oportunitat d’acompanyar l’estudiantat en el procés de formació acadèmica i, també, de creixement personal”. A més, ha agraït el suport del Grupo Gimeno per un programa de beques que implica “apostar pel talent jove i creure en la formació universitària com a via de millora social”.
Durant la seua intervenció, el president de Grupo Gimeno, Enrique Gimeno, ha transmès la seua enhorabona a l’estudiantat becat i ha destacat que per a la companyia “és un autèntic plaer i un honor contribuir en la mesura que siga possible a facilitar l’accés als estudis universitaris als joves i les joves de la localitat”. En la seua intervenció també ha ressaltat “l’imprescindible paper que juguen les universitats a l’hora de construir una societat millor”, i ha manifestat el compromís de la companyia de “continuar col·laborant amb la Universitat Jaume I i l’Ajuntament de Benicàssim per a promoure el talent i afrontar de manera conjunta altres reptes i projectes orientats al progrés econòmic i social sostenible del municipi”.
Per últim, l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, ha indicat que “és un orgull que empreses de Benicàssim ajuden els estudiants en la seua formació i invertisquen en el talent perquè ells són el futur de la nostra ciutat”. Susana Marqués també ha agraït a la Universitat Jaume I “per a guiar els nostres estudiants en una etapa de la seua vida crucial per a la seua formació global com a persones, on l’adquisició de coneixements se suma la cultura de l’esforç, el treball i la constància, valors molt importants i que, al llarg de la vida, els serviran de molta ajuda a l’hora de complir els seus objectius acadèmics, les seues metes professionals, però també els seus somnis personals”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.