fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Francesc Colomer visita les obres de rehabilitació de les naus dels Telers i del Tint a la Fàbrica Giner de Morella

Francesc Colomer visita les obres de rehabilitació de les naus dels Telers i del Tint a la Fàbrica Giner de Morella

El projecte de les naus del Tint i dels Telers és el primer pas per a la rehabilitació completa del complex.

El Secretari Autonòmic de l’Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer, ha visitat este matí la Fàbrica Giner per a veure el desenvolupament de les obres de rehabilitació de les naus del Tint i dels Telers. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el Regidor de Turisme, Jorge García, entre altres tècnics i responsables de l’obra, han acompanyat al Secretari en esta visita.

La rehabilitació d’estes naus és el primer pas per a la recuperació completa del complex de la Fàbrica Giner. A més, en aquest està plantejat el nou Centre de Desenvolupament i Acceleració Turística Fàbrica Giner-Els Ports. Este centre pretén impulsar el turisme d’interior com a motor econòmic de Morella i la comarca.

El Secretari Autonòmic de l’Agència Valenciana de Turisme ha destacat que “és un projecte molt interessant que té la voluntat de vertebrar el territori, així com recuperar este llegat patrimonial”. A més, Colomer ha comentat que “el nou Centre de Desenvolupament i Acceleració Turística serà el primer d’interior per estudiar i potenciar este tipus de turisme i les seues característiques”.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha explicat que “la visita de Francesc Colomer a estes obres remarca la importància de la Fàbrica Giner per a albergar activitats turístiques”. A més, ha afegit que “este projecte té com a objectiu el futur de Morella i la comarca dels Ports”. A més, l’edil ha comentat que “la Fàbrica Giner és un complex únic que ofereix moltes possibilitats per albergar activitats, com poden ser les formatives”.

La Fàbrica Giner és un antic complex industrial, ara propietat de la Generalitat Valenciana, en el qual es treballava el tèxtil. Esta concentrava a tota la gent que treballava a la fàbrica en una colònia. Així, el complex es compon dels diferents edificis propis per a treballar, així com l’escola, la capella o les habitatges dels treballadors.

Leave a Reply

Your email address will not be published.