Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Gandia atén 170 persones refugiades des de 2017

Gandia atén 170 persones refugiades des de 2017

El Sistema d’Acollida de Protecció Internacional es desenvolupa mitjançant itineraris de preparació cap a l’autonomia, amb la finalitat de facilitar la progressiva independència dels destinataris i la seua inserció sociolaboral en la societat d’acollida.

El regidor de Responsabilitat Social, Nahuel González, acompanyat del president de Creu Roja Gandia, Toni Martí i la treballadora social responsable del projecte de Creu Roja d’acollida de persones refugiades a Gandia, Eva Tarrassó, han fet un balanç del treball realitzat des que es posara en marxa el projecte.

Així, Creu Roja Gandia, tot i que porta més de 20 anys atenent a les persones refugiades a la nostra ciutat, des de març de 2017 desenvolupa el projecte d’Acollida i Integració de Persones Sol·licitants i Beneficiàries de Protecció Internacional, dins el programa Refugiats. El projecte és finançat pel Ministeri de Treball, Migració i Seguretat Social, amb la col·laboració del departament de Responsabilitat Social de l’Ajuntament de Gandia, que els ha cedit dos habitatges (12 places). Així, des que es va posar en marxa el projecte, s’han atès a Gandia 170 persones. Totes han estat o estan fent ús dels serveis que ofereix Creu Roja a la nostra ciutat. Al voltant de 70 a través del dispositiu d’acollida en un habitatge de forma transitòria (6 mesos) i la resta s’han beneficiat també de l’itinerari.

“Es pot dir que el projecte ha estat un èxit. Gràcies al treball que realitza Creu Roja des de fa molts anys moltes persones refugiades ja s’han integrat a la nostra societat… Gandia demostra, una vegada més, que és una ciutat solidària i acollidora, en este cas per a les persones que fugen de situacions dramàtiques com són les guerres, les persecucions als seus països d’origen per raons ideològiques, religioses, d’orientació sexual, etc… Nosaltres continuem treballant amb les persones nouvingudes en situació de vulnerabilitat social a través de l’Agència Municipal PANGEA i en col·laboració amb les ONG’s”, ha indicat González.

Leave a Reply

Your email address will not be published.