fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Gandia at茅n 170 persones refugiades des de 2017

Gandia at茅n 170 persones refugiades des de 2017

El Sistema d’Acollida de Protecci贸 Internacional es desenvolupa mitjan莽ant itineraris de preparaci贸 cap a l’autonomia, amb la finalitat de facilitar la progressiva independ猫ncia dels destinataris i la seua inserci贸 sociolaboral en la societat d’acollida.

El regidor de Responsabilitat Social, Nahuel Gonz谩lez, acompanyat del president de Creu Roja Gandia, Toni Mart铆 i la treballadora social responsable del projecte de Creu Roja d’acollida de persones refugiades a Gandia, Eva Tarrass贸, han fet un balan莽 del treball realitzat des que es posara en marxa el projecte.

Aix铆, Creu Roja Gandia, tot i que porta m茅s de 20 anys atenent a les persones refugiades a la nostra ciutat, des de mar莽 de 2017 desenvolupa el projecte d’Acollida i Integraci贸 de Persones Sol路licitants i Benefici脿ries de Protecci贸 Internacional, dins el programa Refugiats. El projecte 茅s finan莽at pel Ministeri de Treball, Migraci贸 i Seguretat Social, amb la col路laboraci贸 del departament de Responsabilitat Social de l’Ajuntament de Gandia, que els ha cedit dos habitatges (12 places). Aix铆, des que es va posar en marxa el projecte, s’han at猫s a Gandia 170 persones. Totes han estat o estan fent 煤s dels serveis que ofereix Creu Roja a la nostra ciutat. Al voltant de 70 a trav茅s del dispositiu d’acollida en un habitatge de forma transit貌ria (6 mesos) i la resta s’han beneficiat tamb茅 de l’itinerari.

“Es pot dir que el projecte ha estat un 猫xit. Gr脿cies al treball que realitza Creu Roja des de fa molts anys moltes persones refugiades ja s’han integrat a la nostra societat… Gandia demostra, una vegada m茅s, que 茅s una ciutat solid脿ria i acollidora, en este cas per a les persones que fugen de situacions dram脿tiques com s贸n les guerres, les persecucions als seus pa茂sos d’origen per raons ideol貌giques, religioses, d’orientaci贸 sexual, etc… Nosaltres continuem treballant amb les persones nouvingudes en situaci贸 de vulnerabilitat social a trav茅s de l’Ag猫ncia Municipal PANGEA i en col路laboraci贸 amb les ONG’s”, ha indicat Gonz谩lez.

Leave a Reply

Your email address will not be published.