fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Gandia es mostra un脿nime en les al路legacions al Tren de la Costa

Gandia es mostra un脿nime en les al路legacions al Tren de la Costa

Tots els grups municipals representats al consistori mostren el seu suport a les al路legacions dels departaments d鈥橴rbanisme i Gesti贸 Responsable del Territori i rebutgen rotundament l’opci贸 de l’eliminaci贸 de l’estaci贸 de rodalies del centre de la ciutat.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; el vicealcalde, regidor d’Urbanisme i portaveu de Comprom铆s +麓 Gandia unida, Josep Alandete; acompanyant pels portaveus de PSPV-PSOE, Partit Popular i Ciudadanos, Jos茅 Manuel Prieto, V铆ctor Soler i Pascal Renolt, respectivament, han comparegut en roda de premsa aquest migdia per tal d鈥檈xplicar les al路legacions que l’Ajuntament de Gandia presentar脿 al projecte del Tren de la Costa plantejat pel Ministeri de Foment.

En primer lloc, l’alcaldessa ha destacat la unanimitat de tots els grups pol铆tics en sumar-se a les al路legacions que es presentaran hui mateix i que van ser acordades divendres passat en Junta de Portaveus. “L’estudi informatiu del Ministeri de Foment sobre el Tren de la Costa contempla una possibilitat que tots els partits amb representaci贸 a l’Ajuntament de Gandia rebutgem: l’eliminaci贸 de l’estaci贸 de rodalies i el seu trasllat al pol铆gon Alcodar. Per aix貌, entenem que l’estaci贸 ha de quedar-se al centre de la ciutat, siga com siga”.

Morant ha explicat que les al路legacions tenen car脿cter urban铆stic, mediambiental i tamb茅 social: “Des de 2016 hem mantingut moltes reunions amb la Conselleria d’Infraestructures i amb els municipis afectats. Sab铆em que no era f脿cil per貌 la Conselleria s’ha posicionat sobre el tram Gandia-Oliva-D茅nia com una primera fase fonamental”.

Sobre els dos principals punts de les al路legacions, la m脿xima representant municipal ha informat que la primera passa pel desdoblament 铆ntegre del tram Cullera-Gandia, sense excloure-hi el municipi de Xeraco, tal i com s铆 es preveu ara.

Sobre les alternatives del tram Gandia-Oliva-D茅nia, l’alcaldessa ha reafirmat el comprom铆s del govern municipal d’exigir que es mantinga el tra莽at subterrani actual i que es descarte totalment la proposta coneguda com a “1B”, que passa per rodejar la ciutat i instal路lar l’estaci贸 de trens al pol铆gon Alcodar: “Rebutgem de manera taxativa aquesta segona opci贸, ja que depreda el territori i crea barreres f铆siques totalment innecess脿ries i que crearien un problema on no hi ha en aspectes mediambientals, socials i econ貌mics”. “Sabem que el cost econ貌mic de la primera opci贸 茅s m茅s alt, per貌 defensem que 茅s la proposta que millor s’adapta a les necessitats de la ciutat en tots els 脿mbits”.

Tamb茅 s’ha incidit durant la roda de premsa sobre la necessitat que hi haja una parada o baixador a l’Hospital Comarcal Francesc de Borja. “En les al路legacions ho exigim perqu猫 s贸n milers les persones que cada dia passen per aquesta infraestructura que genera una gran mobilitat a tota la comarca” “A m茅s, les al路legacions tamb茅 contemplen altres parades en municipis ve茂ns i la implantaci贸 de mesures compensat貌ries o correctores que ajuden a pal路liar les afeccions que es puguen produir”.

Finalment, Morant ha volgut destacar el treball realitzat pels t猫cnics municipals, el quals 鈥渘o nom茅s tenen el comprom铆s amb les lleis i les normes, tamb茅 el tenen amb la ciutat i la seua sensibilitat queda reflectida en els documents que presentem”.

Per la seua banda, Alandete ha assegurat que 鈥茅s imprescindible la unitat de Gandia, la Safor i la Marina Alta, perqu猫 茅s impossible que es fa莽a aquesta infraestructura en contra de l鈥檕pini贸 de la ciutadania, de les pol铆tiques de lluita contra el canvi clim脿tic, de la nova mobilitat sostenible… El cas del tren Gandia-Oliva-D茅nia 茅s un exemple m茅s de la falta d鈥檌nversi贸 hist貌rica en el nostre territori, on tenim dret a una mobilitat i un transport p煤blic sostenibles que vertebre les comarques鈥. I ha destacat tamb茅 el treball dels t猫cnics municipals dels departaments d鈥橴rbanisme i Gesti贸 Responsable del Territori, 鈥渋mpecacle i amb una sensibilitat d鈥檃cord amb la de la ciutadania鈥.

El vicealcalde ha desitjat que l鈥檃cord tinga continuitat amb capacitat d鈥檌nflu猫ncia en les administracions que han de decidir finalment, perqu猫 茅s necessari i urgent que es fa莽a en els terminis m茅s r脿pids possibles: 鈥淗em de continuar incidint pol铆ticament a trav茅s de la Generalitat i el Govern central tots units i utilitzant tamb茅 la for莽a de les nostres formacions pol铆tiques鈥.

El portaveu socialista, ha mostrat l鈥檃bsolut suport a les al路legacions, 鈥渄es de la rendibilitat social i connectivitat territorial de la infraestructura, perqu猫 no hi ha m茅s rendibilitat social que pol铆tiques de mobilitat que connecten i no desconnecten… Per aix貌 茅s inaudit que dos comarques no estiguen unides. 鈥. En aquest sentit, ha recordat que, ara que el projecte encara est脿 en fase d鈥檈studi, 鈥la 煤nica alternativa 茅s la 鈥1A鈥, que s鈥檃dapta a les necessitats presents i futures de la nostra ciutat.聽 Ens estem jugant quina pol铆tica de mobilitat integral tindrem a Gandia en les pr貌ximes d猫cades鈥. I ha assegurat que d鈥檃ra endavant qui fa莽a un 煤s partidista del tren s鈥檈nganyar脿, perqu猫 茅s una postura un脿nime.

El portaveu popular, s鈥檋a felicitat tamb茅 per 鈥渓a consecuci贸 d’un front com煤 per a dir alt i clar al govern central que Gandia no anava a tolerar que s’eliminara la seua estaci贸 del centre de la ciutat. Per貌 per a aix貌 era necessari aconseguir unitat d’acci贸 en un tema que havia de ser, for莽osament, de ciutat. Que congregara a tots els partits pol铆tics en un mateix b脿ndol i que allunyara la lluita partidista d’una q眉esti贸 que 茅s de ciutat. I hui, puc dir amb orgull que ho hem aconseguit. Com vaig dir al principi de la legislatura, serem una oposici贸 ferma i fiscalitzadora, per貌 tamb茅 propositiva i constructiva que anteposar脿 sempre els interessos de Gandia als partidistes, i hui l’estem demostrant. Tenim capacitat de di脿leg i de pacte鈥.

Finalment, el portaveu de Ciudadanos ha destacat que aquest 茅s un exemple clar de pol铆tica 煤til per a aconseguir 鈥渦na reivindicaci贸 hist貌rica i hui m茅s que mai necess脿ria per a tots els ciutadans de la nostra ciutat i comarca. Unes al路legacions que esperem siguen ateses i tractades al m茅s prompte possible, perqu猫 el tra莽at Tren Gandia-Oliva-D茅nia no siga nom茅s una reivindicaci贸 sin贸 un projecte present鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.