Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Gandia inicia la poda de 200 palmeres en l’accés sud de la ciutat

Gandia inicia la poda de 200 palmeres en l’accés sud de la ciutat

Tres equips de poda al complet amb personal experimentat de STV Gestió estan destinats a l’actuació, que es realitza amb eines que eviten provocar ferides als arbres. Després se sotmetran al corresponent tractament fitosanitari per a la prevenció del morrut roig.

STV Gestió, empresa concessionària del manteniment i conservació de les zones verdes de Gandia, ha començat la poda de palmeres en el municipi amb una primera fase que es desenvolupa ja en l’accés sud a la ciutat. El treball es realitza en la mitjana i els accessos laterals de l’Avinguda d’Alacant, i per al mateix s’hi ha destinat tres equips de poda al complet amb personal experimentat.
“Esta actuació es realitza en més de 200 palmeres, exemplars que una vegada podats se sotmetran al corresponent tractament fitosanitari per a la prevenció del morrut roig”, ha explicat José Manuel Morant, cap de servei de STV a Gandia. Una vegada s’acabe en l’Avinguda d’Alacant, la poda s’estendrà a altres zones del municipi.

El treball que es realitza en les palmeres és “la retirada dels fruits i les palmes baixes, al mateix temps que s’afavorix la sanitat de la planta i la seua inspecció fitosanitària. Finalment, es dóna forma a la valona de la palmera. Respecte a les palmes que es rebutgen, es trituren en el mateix lloc de la poda per a després reutilitzar-lo com a humus o ‘mulching’ en altres espais verds de Gandia”, ha assegurat la regidora de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo.

“La planificació es realitza de manera coordinada amb l’Ajuntament per a determinar les zones en les quals es realitzen les actuacions. De fet esta és una primera fase de poda de palmeres que s’anirà estenent a poc a poc a altres punts del terme de Gandia”, ha comentat Clara Carbonell, delegada de STV Gestió a Gandia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.