fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Gandia integra el seu riu

Gandia integra el seu riu

En marxa la primera fase de remodelaci贸 del parc Ausi脿s March, que marca la l铆nia a seguir per a garantir la continu茂tat del passeig a l鈥檃ltra vora del Serpis i la incorporaci贸 a l鈥檈ntramat de la ciuta.

El Vicealcalde i regidor delegat d鈥橴rbanisme, Pep Alandete, acompanyat del Diputat provincial d鈥橦isenda, Vicent Mascarell i de l鈥檃rquitecte municipal, Fernando Mut, ha presentat la primera fase del projecte de remodelaci贸 del parc Ausi脿s March. Unes obres que estan ja en marxa i que est脿 previst que acaben el mes d鈥檃bril.

鈥淓s tracta d鈥檜na obra important per a la nostra ciutat, perqu猫 la intenci贸 茅s que el riu deixe definitivament de representar una barrera i forme part de l鈥檈ntramat de la ciutat. Es tracta d鈥檜na primera fase d鈥檃ltres actuacions que aniran realitzant-se al llarg de la legislatura amb aquest objectiu. Treballem per un urbanisme sostenible a l鈥檃bast de les persones鈥, ha assegurat Alandete.

Aix铆, el Passeig de trencad铆s comen莽a en la passarel路la amb 9 m d鈥檃mple per 20 m de longitud i, s鈥檃mplia a 12 m d鈥檃mple a prop de l鈥檈scultura de l鈥橝rbre del Tirant de Ram贸n de Soto, deixant un espai verd (flors) davant i darrere de la base. La longitud del tram de 12 m. D鈥檃mple 茅s de 95 m lineals i finalitza en un quadrat amb un tram central verd de 12×20 m. Aquesta primera fase acaba 2 m per darrere del jard铆.

聽S鈥檋i elimina el segellament de la zona en pr脿cticament 9.000 m, la qual cosa permet un tractament de sostenibilitat (per permeabilitat). El degoteig permetr脿 amb el temps que els plataners tinguen una aparen莽a semblant als de l鈥檃ctual passeig.

鈥淎questa actuaci贸 ha de considerar-se com una primera fase que marca la l铆nia a seguir per a garantir la continu茂tat del passeig a l鈥檃ltra vora del riu. Gandia bota el riu鈥, ha explicat Mut.

En fases posteriors s鈥檃ctuar脿 a la casa on en aquests moments hi una zona de lavabos, etc… i s鈥檃rribar脿 fins al carrer Vilallonga. Tamb茅 continuar脿 millorant-se el passeig o jardins del Serpis, una zona molt utilitzada per a c贸rrer, passejar a peu o en bici.

Les obres estan finan莽ades al 100 % per la Diputaci贸 de Val猫ncia a trav茅s del Pla d鈥橧nversions Financerament Sostenibles. 鈥溍塻 un exemple clar de com un actuaci贸 municipal, iniciada la legislatura passada, va aconseguint recuperar un espai verd i per a la ciutadania que estava colonitzat pels vehicles, tot i que no s鈥檈liminar脿 zona d鈥檃parcament. Anem a posar-lo en valor i dotar-lo de contingut鈥. Mascarell ha recordat que el 80% de les inversions a la nostra ciutat no hagueren estat possibles sense el suport de la Diputaci贸 de Val猫ncia i la Generalitat. I ha avan莽at que els pressupostos de l鈥檈ns provincial incrementaran les inversions a la nostra ciutat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.