fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Jardins nadalencs amb encant i sostenibles a Castell贸

Jardins nadalencs amb encant i sostenibles a Castell贸

Els sis espais verds urbans situats per Sostenibilitat sumen 300 metres quadrats de vegetaci贸 i decoraci贸 nadalenca.

Cedres, gr茅vols, oliveres, xiprers, llorers, boix o arom脿tiques v脿ries com la s脿lvia, el roman铆 o el tim贸. S贸n algunes de les esp猫cies vegetals que donen vida als jardins ef铆mers sostenibles de Nadal que s’han instal路lat en els sis districtes de Castell贸, una iniciativa impulsada per segon any per la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental. Jardins amb esp猫cies de temporada, que es replantaran despr茅s de les festes en jardins de la ciutat, amb una composici贸 i decoraci贸 nadalenca individualitzades que conviden a visitar cadascun d’estos espais verds urbans ef铆mers.

Un ninot de neu amb troncs reciclats de la jardineria de Castell贸, trens a for莽a de troncs partits, passarel路les verdes o avets decorats. Jardins que integren el mobiliari urb脿, com l’escultura de la Dona en el Mercat situada en la pla莽a Peixateria, el monument al Pag猫s de la pla莽a Fadrell o els jocs infantils de l’avinguda Rei en Jaume. I fins as personalitzen per a arreplegar l’ess猫ncia marinera del Grau, on el jard铆 ef铆mer incorpora un vaixell de fusta elaborat amb restes de jardineria de la ciutat i arena de platja.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha convidat a la ciutadania “a visitar cadascun d’estos sis jardins ef铆mers sostenibles, que aporten un valor afegit a la decoraci贸 nadalenca de la ciutat”. Per la seua banda, la regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Us贸, ha explicat que “els sis jardins sumen 300 metres quadrats que pretenen contribuir a enriquir l’ambient nadalenc que es respira a la ciutat i fer-ho a m茅s amb una perspectiva ambiental”.

El jard铆 de la pla莽a Fadrell inclou un carro de fusta r煤stic carregat de plantes nadalenques, un ninot de neu amb troncs reciclats de la jardineria de Castell贸 i que, com est脿 plantat en terra, ser脿 l’煤nic que romanga definitivament en este empla莽ament.

El de l’avinguda Rei en Jaume, quasi enfront de l’IES Ribalta, b茅 mereix una visita especialment entre el p煤blic familiar. S’ha creat un acc茅s als jocs infantils amb una passarel路la de fusta, s’ha col路locat una locomotora amb troncs reciclats amb planta nadalenca, inclou un altre ninot de neu en el muntatge i, a m茅s, s’ha habilitat un espai amb gespa i bancs on asseure’s.

Els qui s’acosten fins a Maestro Arrieta, en la pla莽a del Maset Blau, s’ha disposat una passarel路la amb gespa artificial per on entrar al jard铆 ef铆mer, s’han col路locat bancs per a estar dins, al costat de l’avet de Nadal, i compta amb una base de restes vegetals triturats.

Una visita al jard铆 ef铆mer sostenible situat en el Districte Oest, en l’acc茅s a la Universitat Jaume I per la rotonda dels poals, recrea un cam铆 a trav茅s de troncs partits que connecta el tren i els seus vagons fins a l’altre extrem de l’espai verd. A m茅s, ha integrat un avet de Nadal decorat i tamb茅 inclou gespa artificial amb travesses incloses per a simular la via del tren.

De l’UJI a la pla莽a Peixateria, on des de la fa莽ana lateral del Palau Municipal arranca este jard铆 que connecta amb l’escultura de la Dona en el mercat. En este jard铆 es pot trobar un tren de troncs amb els seus vagons carregats de regals per a l’arbre de Nadal, i amb plantes, tot amb restes de poda triturats.

El m茅s mariner dels jardins, per descomptat, es troba en el Grau. Vaixells fets a partir de fusta de jardins de Castell贸, amb arena de platja i amb avet nadalenc. Gespa artificial tintada en blava per a simular el mar amb pedres que recreen les ones i l’escuma del mar. S贸n els jardins ef铆mers de Castell贸. 脡s Nadal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.