fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Biblioteca Municipal de Borriana celebra un emotiu i did脿ctic 25 aniversari聽

La Biblioteca Municipal de Borriana celebra un emotiu i did脿ctic 25 aniversari聽

La 鈥淛ornada de Portes M茅s Obertes鈥 ofereix tres visites guiades per con猫ixer la hist貌ria de la instituci贸 i d贸na la possibilitat a xiquets i xiquetes de passar una nit entre llibres.

La Biblioteca Municipal de Borriana est脿 de celebraci贸, ja que el dia 18 de novembre s’han complert 25 anys des que obr铆s les seves portes i comenc茅s a oferir el servei de pr茅stec de llibres. Durant tot un dia, l’adre莽a de la Biblioteca ha programat una 鈥渏ornada de portes M脡S obertes鈥 que ha servit a desenes de ve茂ns i ve茂nes de la ciutat per acostar-se una mica m茅s tant als vint-i-cinc anys del seu funcionament com a l’actualitat d’un dels serveis bibliotecaris capdavanters en el conjunt de la prov铆ncia de Castell贸 atenent als 铆ndexs recentment publicats de pr茅stec de llibres i influ猫ncia en la societat de cada poblaci贸. Amb l’objectiu de mostrar al conjunt de la ciutadania de Borriana la labor que es duu a terme a la Biblioteca Municipal, s’han programat fins a tres visites guiades en les quals un animador ha anat mostrant als assistents diferents aspectes del funcionament del servei, des de la seva hist貌ria i pas d’arxiu a biblioteca fins a les xifres amb les quals actualment compta la Biblioteca quant a nombre de llibres o pel路l铆cules a la disposici贸 dels usuaris i usu脿ries.

Despr茅s de poder con猫ixer m茅s de prop l’agitat passat de l’edifici de la Merc猫 que alberga la Biblioteca, les persones assistents a les visites han pogut accedir a la sala de lectura on per un dia, i tal com explicava la mateixa directora, Amparo R铆os, 鈥渜ueda perm猫s parlar en veu m茅s o menys alta, encara que dins de la nostra l铆nia de treball hem decidit no tancar la Biblioteca malgrat la celebraci贸 de l’aniversari鈥. Ja a l’interior i envoltats per les desenes i desenes de prestatgeries que contenen els prop de 30.000 volums i m茅s de 5.500 pel路l铆cules i documentals, la mateixa R铆os i l’animador de les visites han explicat alguns de 鈥渆ls grans canvis viscuts durant aquests 煤ltims 25 anys, ja que quan vam arribar aqu铆 es va haver de realitzar una laboriosa tasca d’anar informatitzant la informaci贸 de cadascun dels llibres, treball del que 25 anys despr茅s estem molt satisfets i que ha servit per al bon funcionament del servei en l’actualitat鈥.

La tercera de la visites programades ha estat dedicada a part de la corporaci贸 municipal que no ha volgut perdre’s el posterior past铆s d’aniversari que s’ha oferit, ni les fotos que per un dia s’han pogut visionar en una de les parets de la Biblioteca on m茅s d’un s’ha reconegut anys enrere. Entre ells estava el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Borriana, Vicent Granel, que ha volgut 鈥渁grair el treball de la directora del centre des del primer dia que va arribar aqu铆, i tamb茅 dels treballadors i treballadores i diferents regidors de cultura que han treballat bra莽 a bra莽 perqu猫 avui estiguem tan orgullosos de la nostra Biblioteca鈥.

Amb el lliurament d’un obsequi als que van ser els primers socis a donar-se d’alta en el servei i a algunes de les usu脿ries m茅s antigues i m茅s fidels a la seva cita pr脿cticament di脿ria amb la Biblioteca Municipal s’han tancat els actes de la vesprada. Encara que quedava una sorpresa final, ja que una trentena de xiquets i xiquetes d’entre 8 i 10 anys han pogut passar per primera vegada una nit sencera a la Biblioteca Municipal de Borriana, en una fi de celebraci贸 del 25 aniversari que deixa clara la fidelitat de la ciutadania de Borriana a la seva Biblioteca i la bona salut que els treballadors i treballadores li asseguren per a diverses d猫cades m茅s.

Leave a Reply

Your email address will not be published.