fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La campanya “Fes al teu gos Borrianenc” supera els 300 censos de gossos en poc més d’un mes

La campanya “Fes al teu gos Borrianenc” supera els 300 censos de gossos en poc més d’un mes

Paral·lelament es duu a terme la iniciativa de conscienciació “Presumeix de Borriana Neta” per la qual s’han repartit xapes identificatives i material per a la recollida d’excrements a aquells que inscriuen a la seva mascota.

Els tècnics i treballadors municipals encarregats de coordinar la campanya “Fes al teu gos Borrianenc” han informat sobre l’última actualització de dades del funcionament d’una iniciativa que “ha superat fins i tot les primeres expectatives que teníem posades”, tal com ha manifestat l’edil de Sanitat, Manel Navarro. Des que el passat dia 10 de juliol s’iniciés el procés pel quin els propietaris de gossos podien censar a la seva mascota en les dependències municipals, han estat un total de 315 les altes que s’han produït en el registre municipal, la qual cosa suposa una mitjana de prop de set peticions per dia.

La doble vessant en la qual estava dividit el projecte desenvolupat per la regidoria de Sanitat junt a l’empresa concessionària de la neteja de la via pública, Fobesa, “està sent molt efectiva i la ciutadania està responent fins i tot per sobre del que teníem plantejat. Encara així, volem seguir animant als propietaris a censar als seus gossos i informar-los que els obsequis que es lliuren en el moment del cens per després utilitzar-los en benefici de la neteja de la ciutat, segueixen estant disponibles”. Amb cadascuna de les altes en el registre municipal, els propietaris de mascotes reben una xapa identificativa per a la seva mascota que facilitaria les labors de cerca en cas de pèrdua, a més d’un “os” contenidor de bosses per a la recollida dels excrements.

Tal com ha volgut destacar Navarro després de l’anàlisi de les dades de desenvolupament de la campanya “la resposta és molt bona, ja que si observem des del primer dia el funcionament del registre d’animals, des de fa 22 anys s’havien censat un total de 977 gossos, per la qual cosa superar les tres-centes altes en poc més d’un mes és una xifra realment interessant”. Fins a l’inici d’aquesta última campanya, la mitjana de censos era de 44 a l’any i de 3,7 al mes, la qual cosa comparat amb els gairebé 7 animals que s’han inscrit cada dia durant l’últim mes, treu a la llum l’èxit de la iniciativa.

Des de la regidoria de Sanitat, Navarro ha volgut “agrair el treball extra que durant l’últim mes i mig han realitzat diversos treballadors municipals, que a les seves tasques diàries han sumat la gestió d’aquests censos. Si a més li sumem que s’ha fet amb total eficiència i que els propietaris han rebut sempre els seus obsequis, és de lloar la implicació que tots ells han mostrat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.